Helyi közélet

2018.09.11. 12:20

Felbolydult méhkasra hasonlított a gyereksereg

Nyíregyháza - Mozgásfejlesztő játékokat szerelt fel a Nyíregyházi Rotary Klub a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola udvarán.

Nyíregyháza - Mozgásfejlesztő játékokat szerelt fel a Nyíregyházi Rotary Klub a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola udvarán.

Kedden délelőtt a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola udvarán előbb szépen, csendben várakoztak a diákok (néhányan persze kipróbálták, lehet-e figurákat nyomtatni a frissen szórt homokban), de amint a köszöntők elhangzottak, felbolydult méhkasra hasonlított a gyereksereg. Mindenki egyszerre akarta kipróbálni a mozgásfejlesztő játékokat, amelyeket a Nyíregyházi Rotary Klub készíttetett és szerelt fel az intézményben és amelyeket most adtak át hivatalosan.

– A Rotary Club célja a rászorulók támogatása, és tudjuk, hogy élnek köztünk olyanok, akik jobban igénylik a segítséget – ilyenek a fogyatékkal élő, speciális nevelésű gyerekek is – mondta az átadáson Urbán Lajos, a Nyíregyházi Rotary Klub korábbi elnöke, akinek vezetése alatt született meg az iskola támogatásának ötlete. – E szabadtéri játékok telepítésével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek mindennapjai vidámabban teljenek.

A Ki szeret játszani? kérdésre azonnal érkeztek az én, én felkiáltások, majd Kovács István lepődött meg: a pályázathoz nyújtott segítségéért egy bekeretezett, díszes oklevelet kapott a klub vezetőitől. – Minden évben eldöntjük, hogy melyik intézményt támogassuk, és a választásunk a Bárczi-iskolára esett, mert fontosnak tartjuk, hogy hozzájáruljunk az itt tanuló diákok fejlődéséhez. Céljaink eléréséhez kétféleképpen tudunk forrásokat biztosítani: egyrészt a saját tagdíjbevételünkből, illetve a jótékonysági eseményeinkből befolyt összegekből, másrészt pályázhatunk az országos szervezet forrásaira – a szabadtéri játékok kialakítására pályáztunk és nyertünk – mondta el Kovács István.

Fekete Tibor, a nyíregyházi szervezet soros elnöke arra biztatta az oktatási intézmény vezetőit, hogy ha van olyan program, amibe be tudnak kapcsolódni, jelezzék nekik: szívesen jönnek és segítenek. Multné Dankó Ágnes, az iskola igazgatója elmondta: 270 sajátos nevelési igényű tanuló jár az intézménybe és a fejlődésük szempontjából kiemelt jelentősége van az oktatási környezetnek, az ajándékba kapott eszközök pedig színesítik a diákok mindennapjait, örömtelibbé téve az iskolában töltött időt.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában