Helyi közélet

2018.09.29. 20:57

Fotók: 15. alkalommal rendeztek szilva napot Tarpán

Tarpa - Egész napos rendezvénnyel ünnepelte meg a Szatmár Beregi Szilva napot Tarpa immár 15. alkalommal.

Tarpa - Egész napos rendezvénnyel ünnepelte meg a Szatmár Beregi Szilva napot Tarpa immár 15. alkalommal. A szilvakészítmények számos fajtáját kínálták a hagyományos receptek alapján az ügyes kezű asszonyok, de természetesen ökörhús sültből is falatozhattak a vendégek.

Kézműves ajándékok kínálták magukat, mire az ünnepélyes megnyitón a Figemadár citerazenekar dalba csapott. Alig pendültek a húrok, feltűntek a pálinka lovagrend méltóságai, a nagymester, a pohárnok, és sorban méltósággal érkeztek, hogy a Kelet Brass Band fúvósainak muzsikája mellett a színpadra lépjenek.

Hagyományosan értékelték az idei termést mennyiség és minőség szerint, majd egy pohárkával közösen felhajtottak belőle. Ezután kihirdették a párlatok bírálata után meghatározott sorrendet.

A díjak átadásában a díszvendég Németh Zsolt parlamenti államtitkár segédkezett. A ceremónia zárása után a Kokas Banda húzta a talp alá valót, majd hagyományőrző együttesek léptek színpadra, végül Magyar Rózsa és a Retro buli zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában