Helyi közélet

2018.09.04. 11:01

Ízlelőbimbókat, gyomrokat készíteni! Jön a Tirpák Fesztivál!

Nyíregyháza - A VI. Tirpák Fesztiválról az idén sem hiányozhatnak a gasztronómiai remekek, ahogy a tánc és a dal sem.

Nyíregyháza - A VI. Tirpák Fesztiválról az idén sem hiányozhatnak a gasztronómiai remekek, ahogy a tánc és a dal sem.

Beköszöntött az ősz – legalábbis a naptár szerint –, s a hagyományokhoz híven egy hétvége erejéig tirpák hagyományőrzők töltik meg a megyeszékhely belvárosát, hogy a népi gasztronómia remekeivel, autentikus tánccal, dallal örvendeztessék meg a látogatókat szeptember 22-23-án, szombaton és vasárnap. A VI. Tirpák Fesztiválról az idén sem hiányozhatnak tehát az olyan finomságok, mint a csülkös bableves, a lapcsánka, a ­sztrapacska, a töltött káposzta, a puliszka és az ínycsiklandozó szilvalekváros, diós sütemények, de minden bizonnyal ismét kóstolhatnak a vendégek jó borokat és finom pálinkákat is.

A rendezvény szombatján ebben az évben is a hivatásos szakácsok mutatkoznak be és kápráztatják el ízkölteményeikkel a fesztiválozókat, míg vasárnap az amatőr főzőcsapatok ragadnak fakanalat és küzdenek meg az előkelő helyezésekért, na meg persze a látogatók elismeréséért. Tavaly több mint tízezer adag étel fogyott a kétnapos rendezvényen, s az elvárások ebben az esztendőben sem csökkennek…

A Kossuth térre kilátogatók addig sem unatkoznak majd, amíg az ínycsiklandozó falatok elkészülnek, hiszen egymást követik a színpadon a produkciók: a hagyományőrző együttesek, táncosok, énekesek gondoskodnak a jó hangulatról, az „i”-re pedig szombaton este fél nyolctól az Irigy Hónaljmirigy, vasárnap délután négy órától a Ham Ko Ham koncertje teszi fel a pontot.

Várják a jelentkezőket

A Tirpák Fesztivált szeptember 23-án a III. Nyíregyházi Bogrács és Grillbajnokság egészíti ki, amelyre egészen szeptember 7-éig várják a jelentkezőket. Újdonság, hogy a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség már az esemény előtt ismerteti a fesztivál „étlapját” is, így a látogatók már otthon eltervezhetik, mely standokat látogatják meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában