Helyi közélet

2018.09.10. 12:13

Kiküldött tudósítóként Helsinkiben

Nyíregyháza - Magyarország legnépszerűbb televíziós műsora az először megrendezett Ki mit tud? kulturális tehetségkutató volt 1962-ben, a vetélkedő győztesei a finn fővárosba repülhettek. A nyíregyházi Gloviczki Péter 14 éves bűvészként kategóriájának első helyén végzett.

Nyíregyháza - Magyarország legnépszerűbb televíziós műsora az először megrendezett Ki mit tud? kulturális tehetségkutató volt 1962-ben, a vetélkedő győztesei a finn fővárosba repülhettek. A nyíregyházi Gloviczki Péter 14 éves bűvészként kategóriájának első helyén végzett.A korszakot hűen ábrázolja a Csinibaba című magyar film, amiben az a cél, hogy kiutazzanak a 8. Világifjúsági Találkozóra.

Kopka János, a Kelet-Magyarország korábbi főszerkesztője a lap fiatal riportereként munkahelyi kiküldetésben járt akkor Finnországban. Ezt idézi fel kedden fél öttől a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (Nyíregyháza, Szabadság tér 2.) III. emeleti kamaratermében.

– A Nyíregyházi Magyar–Finn Baráti Egyesület törekszik arra, hogy minél színesebb képet tárjunk az érdeklődők elé a két ország kapcsolatáról. Kopka János élménybeszámolója garantáltan ilyennek ígérkezik – említette Hudivók Róbert egyesületi titkár.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában