Helyi közélet

2018.09.06. 12:09

Különdíjat vehetett át remek citerajátékáért

Nyíregyháza - Nemrégiben Egerben rendezték meg a Kórusok Országos Tanácsa Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gálát.

Nyíregyháza - Nemrégiben Egerben rendezték meg a Kórusok Országos Tanácsa Aranypáva Nagydíjas Népzenei Gálát.

Az eseményre az Aranypáva fokozatot elért népi énekesek, hangszeres szólisták és együttesek nevezhettek. Lipcsei Hajnalka, a nyíregyházi Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának citerajátékát a zsűri különdíjjal értékelte szóló hangszer kategóriában. Hajnalka tavaly részt vett a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége egyéni tehetségfejlesztő programjában tanára, Hajdú Ágota ösztönzésére, majd a nyáron sikeresen pályázott a Tehetségek Magyarországa ösztöndíjra. A fiatal tehetség a népzenét Hajdú Ágotánál szerette meg, aki kiváló pedagógiai érzékkel és empátiával terelgette növendékét a számára legjobb irányba. Ő biztatta, hogy vegyen részt a Duna Televízió Fölszállott a Páva című műsorában. Citerajátékával a tatabányai területi válogató közönségét és zsűrijét bűvölte el. A fiatal lány szépen muzsikál más hangszeren is, és kiváló az énekhangja. A 2016/17-es tanévben a Vass Lajos Népzenei Versenyen megkapta a megmérettetés nagydíját.

Példaképe nyomdokaiban járna

Hajnalka nem csupán kedvtelésből zenél, komoly tervei vannak. Példaképe, népzenetanára, Hajdú Ágota nyomdokaiba szeretne lépni, és az érettségit követően népzenét szeretne tanulni a Nyíregyházi Egyetemen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában