Helyi közélet

2018.09.22. 18:52

Leszakadt faág miatt nem volt áram több mint kétezer lakásban Záhony környékén - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. szeptember 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. szeptember 22-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kigyulladt egy harminc négyzetméteres istálló és egy melléképület is szombat délelőtt Nyírtelken, a Puskin utcában. A tulajdonosnak sikerült időben kiengednie az épületből a három lovat. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az épületeket áramtalanították és három vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Villanyvezetékre szakadt egy nagyméretű fa ága szombat délelőtt Záhonyban, a Petőfi úton, ahol a vezeték leszakadt. A város hivatásos tűzoltói értesítették az áramszolgáltatót, majd motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat. Összesen három településen, több, mint 2000 fogyasztási helyen szünetelt a helyreállítás idején átmenetileg a szolgáltatás.

Lehasadt faág akadályozta a közlekedést szombat délelőtt Nyíregyházán, a Család utcában, ahol a város hivatásos tűzoltói szüntették meg a forgalmi akadályt. Emellett a Csaló közben is hasonló eseménynél kellett a megyeszékhely tűzoltóinak beavatkozniuk, de a 41-es számú főúton, a 12-es kilométernél, Napkor közelében az úttestre borult fa eltávolítása adott feladatot a baktalórántházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 471-es számú főúton, a 70-es kilométernél, Nyírmeggyes és Mátészalka között. Az egyik jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsok közül. A másik járműben négyen utaztak, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, a súlyos sérült mentőhelikopterhez történő eljuttatásában segítettek, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában