Helyi közélet

2018.09.18. 10:27

Megszentelték a tanév elején a gyermekeket

Baktalórántháza - Gyermekeket áldott és szentelt meg a napokban Baktalórántházán a római katolikus templomban Lázár István plébános, kanonok, címzetes apát atya.

Baktalórántháza - Gyermekeket áldott és szentelt meg a napokban Baktalórántházán a római katolikus templomban Lázár István plébános, kanonok, címzetes apát atya. Szép hagyomány, hogy minden iskolai tanév kezdetén a jelenlévő hívekkel, a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt a Szentlélek segítségét kérik a gyermekek tanulásához, az iskolaév sikeréhez. Kérik továbbá, hogy a Szentlélek világosítsa meg a gyermekek elméjét, gondolatait, hogy egy sikeres, gyümölcsöző iskolai tanév következzen mind a tanulásban, mind az egészségben, a jelenlévő szülők, nagyszülők pedig támogassák gyermekeik, unokáik tanulását, értelmi fejlődésüket, hitbeli növekedésüket. A felnőttek segítsék a fiatalokat a szorgalmas hittanóra-látogatásban és a templomba járásban.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában