Helyi közélet

2018.09.19. 15:17

Milliárdokból fejlesztenek Baktalórántházán

Baktalórántháza - Közel 3 milliárd forintos fejlesztési csomaggal gyarapodott az elmúlt időszakban a 25 éve város Baktalórántháza.

Baktalórántháza - Közel 3 milliárd forintos fejlesztési csomaggal gyarapodott az elmúlt időszakban a 25 éve város Baktalórántháza.

Tállai András parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes a Baktalórántháza városi rangjának 25. évfordulójára rendezett ünnepségen közölte, hogy a jövőben is igyekszik támogatni a lehetőségei szerint a települést. Elhangzott, hogy közel 3 milliárd forintos fejlesztési csomaggal gyarapodott az elmúlt időszakban a helység. Erről nem pusztán múlt időben lehet beszélni, vannak átadott, folyamatban lévő és tervezett beruházások. Ezt részletezte Nagy Lajos polgármester:

Kerékpárutak épülnek

– Az önkormányzat által megvalósítandó fejlesztés a kerékpárút építése, amely magában foglalja a környező településeket összekötő utakat, valamint megújul a belterületi kerékpárút (közbeszerzés alatt, 500 millió forint). Felújítjuk a belvízelvezető csatornákat, a 400 millió forintos beruházás már tart. A Zöld Város fejlesztési program keretében terek, parkok, épületek korszerűsödnek folyamatosan 400 millió forintból. Elkészült a Vasút utca útburkolata 15 millió forint értékben. Közbeszerzés alatt van a Dégenfeld Kastély pincéjének turisztikai célú felújítása 100 millió forintból – taglalta Nagy Lajos, majd áttért az állami fenntartású közintézmények feladatellátást érintő fejlesztésekre: – A Reguly Antal Általános Iskola komplex infrastrukturális megújulása 490 millió forintos projekt. A Vay Ádám Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium intézményben szinte már kész a 103 millió forintos energetikai korszerűsítés. A 402 millió forintból épült járási tanuszodának tart a próbaüzeme.

Piacot alakítanak ki

A református egyház is jelentős szerepet vállal Baktalórántháza fellendítésében. Elkezdődött az óvoda építése, bővítése (250 millió forint), és felújítják a református templomot (49 millió forint).

– Várhatóan szeptember végén kezdődik el a város közigazgatási területén haladó, 4105-ös számú állami tulaj­donú közlekedési út burkolatfelújítása, a megelőző munkálatok már tartanak (180 millió forint). Elnyertünk 46 millió forintos támogatást piac kialakítására, illetve 25 millió forint áll rendelkezésre a művelődési központnak ahhoz, hogy eredményesebbé tegye a köznevelést – jegyezte meg végezetül a polgármester, így összeálltak a közel 3 milliárd forintos támogatás részletei.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában