Helyi közélet

2018.09.13. 19:41

Mindenki egyért: a nyírpazonyiakért

Nyírpazony - Másfél évtizede élteti a tenni akarás vágya a nagy (el)ismertségnek örvendő Nyírpazonyi Nők Klubját.

Nyírpazony - Másfél évtizede élteti a tenni akarás vágya a nagy (el)ismertségnek örvendő Nyírpazonyi Nők Klubját.

A Nyírpazonyi Nők Klubja elnökeként végzett kiemelkedő munkája elismeréseként oktatási és közművelődési díszoklevelet kapott a település önkormányzatától az idei állami ünnepen Ungvári Sándorné. A kitüntetett hangsúlyozta: az elismerés közös érdem, a klubot fennállása óta jellemző összetartás és csapatmunka a siker záloga.

– Közel 30 éve, a nyugdíjba vonulásom után költöztem a családommal Nyírpazonyba, előtte a honvédségnél szolgáltam mint személyügyi előadó. A Nyírpazonyi Nők Klubját 15 éve a tenni akarás vágya hívta életre egy teadélutánon. A 26 fős, kezdeti tagságunk mára hatvanra duzzadt, pártoló tagjaink száma egyre nő, és az önkormányzat figyelmét, szeretetét és támogatását is magunkénak mondhatjuk – mesélte Ungvári Sándorné.

Előadások, szűrés, jótékonyság

– A tagságunk fele még aktív dolgozó, tehát nem nyugdíjas klub vagyunk, a legfiatalabb tagunk huszonéves, a legidősebb 82 esztendős. Aktív, kreatív csapatot alkotunk együtt, a célunk pedig a kezdetek óta változatlan: tenni egymásért és másokért, segíteni a nagyközségben élőket, felpezsdíteni a kulturális életet, fellépéseinkkel pedig – merthogy mini tánc­csoporttal is büszkélkedhetünk – megvidámítani mások életét, s jó hírét vinni Nyírpazonynak.

A Nyírpazonyi Nők Klubja mintegy 70 rendezvényt szervez évente, 15 év alatt 15 pályázatot nyertek meg, így jutottak el például legutóbb Hortobágyra. – Mérhetetlenül büszke vagyok az unokámra, Mokánszki Mátéra is, aki az Európa-bajnok kosárcsapat tagja – büszkélkedett immár nagymamai minőségében a kitüntetett klubvezető.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában