Helyi közélet

2018.09.26. 16:28

Pásztorünnep Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat - Versenyekkel, táncházzal, étel- és pálinkakóstolással várják a látogatókat.

Fehérgyarmat - Versenyekkel, táncházzal, étel- és pálinkakóstolással várják a látogatókat.

Hagyományőrző pásztorünnepre várják az érdeklődőket szeptember 29-én, szombaton 13 órától a fehérgyarmati Templom kertbe. A programok pásztorételfőző versennyel kezdődnek, amit betyáros virtus és íjászat követ. A megmérettetések sora nem ér véget, kiderül, melyik gazdának a leggyorsabb a nyula és legszebb a kakasa.

Pásztorgulyás, almásporlós

A népi kirakodóvásárban a legkülönlegesebb kézműves termékek közül válogathatnak a rendezvény látogatói, akiknek a további kulturális élményről sem kell lemondaniuk: Regös Bendegúz, a vásott parasztfiú keserédes története vidám pillanatokat ígér. A vállalkozó szelleműek csatlakozhatnak a táncházhoz. A nap végén pedig fellobbannak a pásztortűz ünnepi lángjai.

A kísérőprogramok között mindenki megtalálja a számára legérdekesebbet. Lesz kézműves foglalkozás, állatsimogató és gazdikereső, a gasztronómia szerelmesei pásztorgulyást és almásporlóst kóstolhatnak, de jó pálinkában sem lesz hiány. A rendezvény ingyenes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában