Helyi közélet

2018.09.10. 15:47

Ralikrossz, autókrossz, gokart

Nyíregyháza - Multifunkciós autó- és motorsport aréna épül Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Multifunkciós autó- és motorsport aréna épül Nyíregyházán.

Motoros aréna épülhet Nyíregyházán. A Dunántúlon már van ilyen, a sárvárihoz hasonlót szeretnének a Tiszán innen, hol máshol, mint Nyíregyházán. Ehhez száz hektáros területre van szükség, erre már vannak elképzelések, viszont az egyeztetések hosszú ideig tartanak, mert a nemzetközi szövetségek akkreditációs előírásait ismerni kell, hiszen ha lesz pálya, azon komoly, rangos versenyeket szeretnének rendezni- írtuk idén lapunk januári kilencedikei számában.

Mindezt megerősítette dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatóján. A kormány a Beruházás Előkészítő Alap felhasználásával biztosít forrást a nyíregyházi Multifunkciós autó- és motorsport aréna létesítmény előkészítési, tervezési fázisainak megvalósításához, amelyeknek határideje december 31.

- Meg kell találni a létesítmény megépítésére alkalmas ingatlant, hatástanulmányokra van szükség, valamint el kell végezni az év végéig a szükséges tervezési munkát is - nyilatkozta az MTI-nek dr. Szabó Tünde, és hozzátette: tudatosan választották az ország észak-keleti régióját, amelynek felzárkóztatását egy ilyen beruházás többek között a munkahelyteremtéssel, valamint a turizmus élénkítésével is segíteni tudja. A szakállamtitkár arról is beszélt, hogy a tervezett létesítmény elsősorban a ralikrossz, az autókrossz, és az utánpótlás-nevelés szempontjából kiemelt jelentőségű gokart szakágnak jelent majd valódi otthont, megteremtve a 21. századi követelményeknek megfelelő, professzionális feltételeket.

Elhangzott, hogy tervben van egy vezetéstechnikai központ, egy ötvenszobás szálloda, valamint egy konferenciaközpont megépítése is itt, hiszen így edzőtáborozási, tesztelési lehetőségeket tudunk biztosítani nemcsak a hazai sportolók, hanem a környező országok versenyzői részére is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában