Helyi közélet

2018.09.24. 16:02

Régi és új ösztöndíjasok a záhonyi diákotthonban

Záhony - A most kezdődött tanévben is Béres-ösztöndíjakkal ismerik el a határvárosi kollégium legkiválóbb diákjait.

Záhony - A most kezdődött tanévben is Béres-ösztöndíjakkal ismerik el a határvárosi kollégium legkiválóbb diákjait.

Az ösztöndíj elnyerésének feltétele a kiemelkedő tanulmányi átlageredmény mellett az aktív közösségi tevékenység és a példás magatartás is. Béres-ösztöndíjban a 2-6. évfolyamok legeredményesebb tanulói részesülnek 10 hónapon át havi  ötezer forint összegben.

Dajka Dalma (13.b, Petneháza) és Bökönyi Richárd (12.c, Demecser) már több éve ösztöndíjasok, míg három kárpátaljai kollégista, jelesül Kiss Eszter (14.b, Szürte), Kiss Olívia (11.a, Szernye) és Sándor Dominik (10.c, Csongor) először részesülhet a rangos elismerésben. Az ösztöndíjasok a következő héten ünnepélyes keretek között vehetik át a támogatással járó oklevelet és a névadójuk életútját bemutató Cseppben az élet című kötetet, melyet Béres Klára szerző dedikált névre szólóan a példás teljesítményeket nyújtott kollégisták számára. Az egyszeri pénzjutalommal járó Béres-díjat a tanév végén az első évfolyam legeredményesebb tanulója veheti majd át.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában