Helyi közélet

2018.09.28. 12:02

Tárgyalás után futócipőt húznak

Nyíregyháza - Ügyészek, akik nem a „futottak még” kategóriát képviselik.

Nyíregyháza - Ügyészek, akik nem a „futottak még” kategóriát képviselik.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a fizikai fáradtságot egy jó alvás is képes elűzni, de a szellemi kimerülés orvoslásához mindez kevés: cégvezetők és csúcsmenedzserek gyakran töltik a – nem túl sok – szabadidejüket horgászattal, festészettel, vannak, akik főzéssel kapcsolódnak ki, mások túráznak, vagy ötezres puzzle-t rakosgatnak. Sokan pedig futnak – ki versenyszerűen, ki pusztán hobbiból, de a cél minden esetben ugyanaz: oldani a feszültséget, csökkenteni a stresszt, a futócipőt felvéve letenni a munkával járó felelősséget. Hasonló okokból róják a kilométereket a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészei is, akik a napokban rendezett Coloplast-futáson is rajthoz álltak, és hogy nem a futottak még kategóriát célozták meg, arra az az érem és a kupa a bizonyíték, amelyek immár a vitrinjeiket díszítik.

A munkát is segíti

Dr. Rimóczy István, a járási és nyomozó ügyészség vezető-helyettes ügyésze gyerekkora óta fut, és azt mondja, az évek alatt a hobbiból szenvedély lett. – A futás sokat segít a munkámban, mindkét területen hasonló módon próbálok meg helyt állni: ha kitűzök magam elé egy célt, azt mindenképpen teljesítem. Ehhez rengeteg kitartás kell, és persze sok munka, a futás esetében pedig rendszeresség – mondja István, aki nem ritkán futva érkezik Sóstóhegyről a munkahelyére, és aki nemrégiben teljesítette a Tisza-tavi megméretést, ahol kétszer kellett körbefutni a tavat: a 111 kilométeres távra 16 órát kaptak az indulók.

– Az ilyen hosszú távok sok mindenre megtanítanak, hiszen az agy többször is úgy dönt, hogy abba kell hagyni, de már tudom, hogy ilyenkor meg kell várni, amíg ez az állapot elmúlik, és újra el lehet indulni.

Nagyné dr. Dér Beatrix és dr. Márton Anett váltóban indultak a Coloplast-futáson, az ügyészek félmaratoni távon különdíjat vehettek át. Beatrix pilatesre jár, de hip-hopozik is, futóként a három évvel ezelőtti VIDOR-maratonon versenyzett először.

– A család és a munka mellett szükségem volt a rendszeres testmozgásra, és a futásban megtaláltam azt a pluszt, amire vágytam. Egy időre abbahagytam, egy éve kezdtem újra, mert hiányzott az a fajta élmény, amit a futás jelent. Anett, aki a csapat másik tagja volt a Coloplast-futáson, hosszú évek óta jár spinning-re, a futást inkább a hobbijának tekinti, és főként azért készült keményen a félmaratonra, mert nem akarta Beát nehéz helyzetbe hozni.

Lesz még folytatás

– A spinning kiváló állóképességet ad, ezért még magamat is megleptem azzal, hogy viszonylag könnyen teljesítettem a 11 kilométeres távot, a verseny pedig annyira jó élmény volt, hogy biztosan lesz még folytatás – mesélte lapunknak a főügyészségi ügyész, aki egy-egy hosszú, tárgyalásokkal tűzdelt nap után sokszor érzi úgy, hogy jártányi ereje sincs, az edzésről viszont már úgy jön ki, hogy tele van energiával. – A testmozgás beépült a mindennapjaimba, már nem tudnék enélkül élni, és azt tapasztalom, hogy a rendszeres sportolás a szellemi teljesítőképességre is kiváló hatással van – tette hozzá.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában