Helyi közélet

2018.09.23. 17:05

Záhonyi öregdiákok ötven éves találkozója

Záhony - Az elmúlt hétvégén a záhonyi általános iskola 1968-ban végzett „A” osztályának diákjai tartottak fél évszázados találkozót.

Záhony - Az elmúlt hétvégén a záhonyi általános iskola 1968-ban végzett „A” osztályának diákjai tartottak fél évszázados találkozót.

A ma már csak alkalmanként igénybe vett Ady Endre úti iskola egyik termében délelőtt gyülekeztek a régi osztálytársak. Többen a fővárosból és az agglomerációból, távoli településekről sok-sok órát utazva érkeztek, hogy öt évtized után ismét köszönthessék egykori játszótársaikat. Osztályfőnökük és igazgatójuk már nincs az élők sorában és tíz osztálytársukat is elvesztették az idők folyamán. Az azóta is helyben élő társak közül a főszervező, Beregszászi Béla ismertette röviden a különféle okok miatt távol maradni kényszerült, de elért és „feltérképezett” osztálytársak életútját, majd a jelenlévők számoltak be a fél évszázad alatti fontosabb történésekről, szűkebb családjukról és mai életükről.

A megjelentek gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékeztek meg Szinku Ernőné osztályfőnökükről, elhunyt tanáraikról és elvesztett társaikról, majd közös fotózás és hangulatos kötetlen beszélgetés vette kezdetét, ahol felidéződtek az együtt megélt vidám történések, a diákkori felejthetetlen emlékek. Később az öregdiákok a házastársakkal kiegészülve az egyik helyi étterem különtermében folytatták késő estig tartó, érzelmekkel telített társalgásukat. Azzal búcsúztak, hogy öt év múlva ismét szeretnék valamennyien, a most „igazoltan” távol maradt társakkal is kiegészülve viszontlátni egymást a szülőhelyük iskolájában.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában