Helyi közélet

2018.10.30. 17:55

A szerelem addig sem tart, amíg egy emberélet

Nyíregyháza - Mit tegyen az a kicsi sellőlány, aki más, mint a többiek?

Nyíregyháza - Mit tegyen az a kicsi sellőlány, aki más, mint a többiek? Két világ határán él, és bár halhatatlan, mégsem elégíti ki a vizek varázslatos birodalma, az emberek véges, de igazi élményeket hordozó élete után vágyódik. Beleszeret egy ifjú hercegbe, aki megtestesíti mindazt, amiért annyira sóvárog. Elhagyja családját, halhatatlanságát, odaadja gyönyörű hangját is, ám a szerelmes találkozás addig sem tart ki, míg egy emberélet: a herceg ugyan viszonozni látszik a lány érzéseit, később mégis eljegyez egy hercegnőt. A kis hableány nem térhet vissza régi életébe, de az újban sem találja a helyét. Bánatában a tenger boszorkányához fordul, aki szörnyű alkut kínál…

Andersen meséjének számtalan feldolgozása született, melyek közül talán Walt Disney rajzfilmváltozata a legismertebb, a Móricz Zsigmond Színházban pedig november 30-án mutatják be a darabot. Az olvasópróbák hétfőn kezdődtek, az előadást Sediánszky Nóra állítja színpadra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában