Helyi közélet

2018.10.25. 17:53

Átadták a felújított és kibővített Kastélykert Óvodát Nyírteleken

Nyírtelek – „Mert nekünk a gyerek az első!” – kezdte beszédét Szekeres József polgármester az óvoda átadón, utalva arra, hogy a város életében a legkisebbek komfortérzetét növelő fejlesztések mindig is előnyt élveztek más beruházásokkal szemben.

Nyírtelek – „Mert nekünk a gyerek az első!” – kezdte beszédét Szekeres József polgármester az óvoda átadón, utalva arra, hogy a város életében a legkisebbek komfortérzetét növelő fejlesztések mindig is előnyt élveztek más beruházásokkal szemben. – Az elmúlt néhány évben településünkön sikerült mind a három óvodát felújítani, bővíteni. Elsőként Belegrád településrészen, majd a Petőfi úti intézmény, és most a város központi óvodája lett korszerűbb. A 270 millió forintos pályázati forrásból tágas csoportszobákat, alakítottunk ki, közösségi terek jöttek létre, akadálymentesítettük az épületet, s a gyerekek nagy örömére új fejlesztő eszközökre, játékokra is jutott a keretből – sorolta a polgármester.

dr. Vinnai Győző, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője arról beszélt, annak köszönhetően, hogy immár 3 éves kortól kötelező az óvodáztatás, a gyerekek 95 százaléka jár óvodába, így a hátrányos helyzetű falvakban is minden gyermek egyenlő eséllyel fér hozzá az oktatáshoz, s a korábbinál sokkal kevesebb hátránnyal kezdhetik az iskolát. Az országgyűlési képviselő elmondta: – a nyugat-szabolcsi választókerületben Nyírtelek mellett Gávavencsellőn, Szabolcson, Tiszabercelen és Tiszadadán épül új óvoda szintén uniós forrásból.

Az ünnepségen a Kastélykert óvodába járó gyerekek szülei izgatottan várták csemetéik előadását, a vendégek között Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára foglalt helyet.

A kicsik műsora után, egy kismamákból álló csapat lepte meg a közönséget. – A „Lógni anyun” zenés- táncos babahordozós produkció üzenete is az, hogy anyának lenni jó, s örömmel látjuk, hogy ismét egyre fiatalabb korban vállalnak gyermeket a nők – reagált Novák Katalin államtitkár a babás-mamás műsorszámra.

– Ma már egy 3-4 éves gyermek napi 8- 9 órát van távol otthonától, nem mindegy milyen körülmények között, milyen környezetben nevelkedik, ezért indítottuk el bölcsőde és óvodafejlesztési programunkat. Eddig országos szinten 16 ezerrel nőtt a bölcsődei 9200-al az óvodai férőhelyek száma, a kormány 100 milliárd forint támogatást biztosít erre a célra – hangzott el a rendezvényen. Az államtitkár említette a legfrissebb családi otthonteremtési kedvezménnyel kapcsolatos változást, miszerint: a 10 milliós hitelt a két gyermekes, illetve a 2 gyermeket vállalókra is kiterjesztik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában