Helyi közélet

2018.10.24. 09:42

Fellángolt az emlékezet Mátészalkán

Mátészalka - Előbb a Kölcsey Parkban, Balázs Ferenc mátészalkai mártír szobránál, majd az ’56-os Emlékkapunál tartott díszünnepséget október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából Mátészalka önkormányzata.

Mátészalka - Előbb a Kölcsey Parkban, Balázs Ferenc mátészalkai mártír szobránál, majd az ’56-os Emlékkapunál tartott díszünnepséget október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából Mátészalka önkormányzata. Dr. Hanusi Péter polgármester köszöntője után dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, történész emlékezett az ’56-os eseményekre.

„Támadó tűz voltunk…” címmel a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium diákjai adtak műsort, a programot a Bíró Lajos szobrászművész alkotta ’56-os emlékkapu koszorúzása zárta. A város intézményeinek és civil szervezeteinek képviselői egyaránt lerótták a tiszteletüket az ’56-os hősök emléke előtt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában