Helyi közélet

2018.10.18. 12:01

Gondatlan volt a gazdi, idős emberre támadt a kutyája

Nyíregyháza - A bíróság a büntetlen előéletű T. T. javára értékelte, hogy a bűncselekmény elkövetését megbánta.

Nyíregyháza - A bíróság a büntetlen előéletű T. T. javára értékelte, hogy a bűncselekmény elkövetését megbánta.

Gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt gyorsított eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság T. T.-t egy évre próbára bocsátotta.

– A tényállás szerint T. T. az idén júniusban szülei családi házánál tartózkodott, ahol szabadon tartottak kutyákat, s a lakóház nagykapuját pedig úgy nyitotta ki, hogy nem győződött meg előtte arról, a kutyák ki tudnak-e menni. Az ebek kiszaladtak az utcára, majd az egyik nagyobb termetű kutya az ott elhaladó 63 éves sértettre támadt, annak nadrágját cibálni, rángatni kezdte. A sértett a földre esett, és 8 napon túl gyógyuló darabos orsócsonttörést szenvedett.

– A bíróság a büntetlen előéletű T. T. javára értékelte, hogy a bűncselekmény elkövetését megbánta, azt beismerte, és a sértett részére jóvátétel fizetésére is hajlandó. Az ítélet jogerős – közölte dr. Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában