Helyi közélet

2018.10.18. 19:21

Körömolimpiát nyert a kisvárdai specialista

Kisvárda - Szakmai csúcsra ért a 28 éves műkörömépítő specialista.

Kisvárda - Szakmai csúcsra ért a 28 éves műkörömépítő specialista.

Kevesen mond­hatják el magukról, hogy fiatalon felérnek saját szakmájuk csúcsára. Dudás-Tara Enikőnek ez sikerült: világszinten lett a legjobb a brit fővárosban.

– Mindig kreatív személyiség voltam, az érettségi után pedig egy ilyen szakmát szerettem volna magamnak. Így találtam rá a műkörömépítésre, ahol kiteljesedhetek – meséli Enikő.

Nemzetközi elismerés

A szakember 2009-ben lett műkörmös, majd két évvel ezelőtt mestervizsgát tett, ekkor vált belőle a 2MBeauty szakoktatója, ami a világ egyik vezető márkája. – Egy alkalommal felkerestek, hogy dolgoznék-e nekik oktató és termékfejlesztő státuszban – azonnal kaptam a lehetőségen – mondta el a műkörmös. Azóta csak heti két nap fogadja a vendégeit, a hét többi részében járja az országot.

Enikőnek nem ez volt az első nemzetközi sikere, tavaly Belgrádból szintén arany­éremmel tért haza.

– A Londonban megrendezett Nailympián korábbi első helyezésem miatt a profi divisio 3-ban indultam, ahol minimum háromféle építő-kategóriában kellett versenyeznem. – A nemzetközi zsűri a „Soak off Gel“, azaz a leoldható gél kategóriában ítélte nekem az első helyet. Egy piros és egy francia műkörmöt kellett készítenünk.

Kérdésünkre, hogy mit látott munkájában a zsűri, azt válaszolta: – Szerintem a precíz kivitelezés miatt nyertem el a díjat. És milyen célokat tűzhet ki még maga elé egy olyan műkörmös, aki a szakma csúcsára ért? – A jövőben nemcsak itthon, de külföldön is szeretnék oktatni.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában