Helyi közélet

2018.10.12. 12:47

Sima ügy: új utak vezetnek át a városon

Nyírlugos - Hamarosan minden Nyírlugos menő út elkészül, biztonságosabbá téve a megközelíthetőségét.

Nyírlugos - Hamarosan minden Nyírlugos menő út elkészül, biztonságosabbá téve a megközelíthetőségét.

Szinte hihetetlen, mégis igaz: 40 évnyi – de innen nézve mégse hiábavaló – várakozás után végre a múlté Nyírlugos megközelíthetőségének valamennyi gondja-baja. Közel 900 millió forintból az idén megújulnak a települést a 471-es főútvonal felől megközelítő utak, biztonságos és egyben kényelmes közlekedést biztosítva ezzel. Erről tartott pénteken sajtótájékoztatót, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és a település első embere, Hovánszki György polgármester.

Egy hazai finanszírozású, százmilliárd forintos program részeként sikerült felújítanunk a Nyírlugost Nyíradonnyal összekötő 4903-as, valamint a Nyírlugost Nyírmihálydihoz kapcsoló 4914-es útszakaszokat – mondta el a térség 33 településére gondot viselő dr. Simon Miklós, hozzátéve, hogy a programcsomagnak egy harmadik eleme is van. A teljes, több mint egymilliárd forintot kitevő projekt részeként ugyanis a Nyírbogát és Kisléta közötti 4929-es jelű útszakasz is megújul, mindhárom út a megyehatártól Nyírbátorig korábban rendbe tett 471-es főút mellékútja.

Hovánszki György polgármester elsősorban azt ecsetelte, milyen fontos a mostani, mintegy 13 kilométeres – a teljes projektet érintően 17 kilométeres – beruházás a városának, az itt élőknek. – Hét települést ellátó rendőrőrsünk és saját mentőállomásunk van, s az elmúlt évtizedekben áldatlan volt a közlekedés. Hogy a komfortérzetünk teljes legyen, önkormányzati saját forrásból, parkolókat alapítottunk ki az általános iskolánk előtt, amire plusz 15 milliót fordítottunk – adta tudtul a városvezető, abbéli reményének adva hangot, hogy a további vágyaik is hamarosan ugyanígy megoldódnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában