Helyi közélet

2018.10.16. 12:50

Támogatják a képzéseket

Nyíregyháza - A program a gazdálkodó szervezetek képzési igényeinek megvalósulását kívánja támogatni.

Nyíregyháza - A program a gazdálkodó szervezetek képzési igényeinek megvalósulását kívánja támogatni.

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok és nagyvállalatok munkavállalói számára címmel rendeztek szakmai konferenciát a megyei kereskedelmi és iparkamara nyíregyházi székházában.

Az igényeknek megfelelően

Az eseményen elhangzott: a magyar kormány célja a gazdaság versenyképességének megőrzése, éppen ezért igyekeznek támogatni a munkahelyi továbbképzéseket, melyek elősegíthetik a vállalkozások versenyképességét, valamint biztosíthatják a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerőt.

– A program a gazdálkodó szervezetek képzési igényeinek megvalósulását kívánja támogatni, a szektor sajátosságainak figyelembevételével, biztosítva a vállalkozások által megszervezett, megvalósított képzések megfelelő minőségét és nyomon követését – fogalmazott Gedei Gábor, a Pénzügyminisztérium GINOP-os projektmenedzsere, aki szerint jelenleg 18,5 milliárd forint forrás áll a nagyvállalatok rendelkezésére (egy cég akár 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat) a helyi képzésekre, a kis- és középvállalatok ugyanerre a célra 13 milliárd forintra pályázhatnak.

A támogató program megvalósítása során a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik legfontosabb feladata a területi ügyfélszolgálatokon keresztül a vállalkozások tájékoztatása és felkeresése, szükség esetén tanácsadási tevékenység lebonyolítása – hangzott el az eseményen, melyen kiderült az is: a felhívásra ez év márciusa óta lehet pályázni. Az elmúlt fél évben közel 120 pályázatot nyújtottak be megyénkből, ebből harmincat támogatott az irányító hatóság mintegy 625 millió forint összegben.

Segít a paktum iroda

A munkahelyi képzések támogatásáról szóló információs napon Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is részt vett. Rövid köszöntőjében kiemelte a munkahelyi képzések fontosságát és felhívta a figyelmet a megyében működő paktumiroda (melynek dr. Puskás Ildikó a vezetője) szerepére.

A konferencián megjelent cégek képviselői előadásokat hallhattak a pályázati kiírásról és aktuális kérdéseiről, a monitoring látogatások folyamatáról és gyakorlati kérdéseiről, valamint a munkaerő-piaci igényekről és a felnőttképzés gyakorlatáról.

Az eseményen tájékoztatást kaphattak az érdeklődők a mátészalkai Carl Zeiss Vision Hungary Kft. képzési gyakorlatairól, a megyeszékhelyen működő LEGO Manufacturing Kft. képzési rendszeréről, illetve a szintén nyíregyházi Marso Kft. pályázati tapasztalatairól.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában