Helyi közélet

2018.11.27. 12:14

Betegszállító tolókocsik a báli bevételből

Nyíregyháza - Az augusztusban átadott parkolóházban egy régi álom valósulhatott meg.

Nyíregyháza - Az augusztusban átadott parkolóházban egy régi álom valósulhatott meg.

Aki rég járt a Jósa András Oktatókórházban, és autóval érkezik az egészségügyi intézménybe, rengeteg újdonsággal szembesülhet. A legfrissebb nóvum: a parkolóházban betegszállító tolókocsik sorjáznak összeláncolva, amelyeket egy jelképes összegért lehet igénybe venni – köszönhetően a nyíregyházi városbál bevételének (is).

– Kórháztörténeti pillanat volt, amikor a 16,1 milliárd forintos program utolsó, befejező elemeként átadtuk a 361 férőhelyes parkolóházat, amellyel az ország egyik legnagyobb és legjelentősebb egészségügyi beruházását zártuk le. Most pedig egy újabb álom valósult meg ezekkel az eszközökkel – mutatott a betegszállító kocsikra, amelyeket jelképesen le is teszteltek – jegyezte meg dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Elképesztő, de igaz: a Jósa András Oktatókórházban a fekvőbeteg-ellátásban évi szinten mintegy 80 ezer, járóbetegként pedig több mint 2 millió ember fordul meg. Mindez parkolási anomáliákat generált, a szintes parkolóház átadásával jelentősen javult a helyzet e téren. Nagy segítséget jelent a betegszállítás megkönnyítése az új tolókocsiknak köszönhetően.

– Ismét bebizonyosodott, hogy érdemes városbált szervezni, melynek bevételét olyan tolókocsik beszerzésére költöttük, amik megkönnyítik a betegek eljutását a gyógyító osztályokra – közölte dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

– A városbál teljes tombolabevételével, 2 millió forinttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványt támogatták. Az alapítványunk az összeget 10 egyedi fejlesztésű betegszállító kocsi beszerzésére fordította, amiket a kórház specifikus igényei szerint terveztek és kiviteleztek összesen 2,949 millió forint értékben – fűzte hozzá dr. Francz Monika, a kórház orvosigazgatója, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az UV- és időjárásálló, biztonsági övvel, felhajtható lábtartóval és csomagtartóval felszerelt tolókocsik a bevásárlókocsikhoz hasonlóan százforintos érmével használhatóak majd. A kocsik egybetolhatóak, így tárolásuk helytakarékos. A gyártó Tech-Medical Kft. tárolót is biztosított az ülőbeteg kocsikhoz, amelyet a parkolóházban alakítottak ki, ahonnan könnyen megközelíthető a kórház többi épülete.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában