Helyi közélet

2018.11.19. 13:55

Javítanák a sétálhatóságot Nyíregyházán

Nyíregyházán - A nyíregyháziak véleményét is meghallgatják a projekt ismertetése után.

Nyíregyházán - A nyíregyháziak véleményét is meghallgatják a projekt ismertetése után.

A megyeszékhely elkötelezett a fenntartható városi mobilitás fejlesztése – az autóforgalom csökkentése, illetve az aktív közlekedési formák, a gyaloglás és a kerékpározás feltételeinek javítása – mellett. A nyíregyházi önkormányzat a Duna Transznacionális Program és a magyar állam támogatásával kezdeményezte egy terv kidolgozását a város sétálhatóságának javítása érdekében.

A tervezési folyamat részeként november 21-én, szerdán szeretnék megkérdezni azok véleményét, akik a legjobban ismerik a terület sétálhatóságának jellemzőit: a nyíregyházi lakosságot.

Előnyök és hátrányok

Az érdeklődőket 10 órára várják a Váci Mihály Kulturális Központ 262-es termébe, ahol rövid előadások során a résztvevők megismerhetik a projekt részleteit, a város eddigi munkáját és a jövőre vonatkozó, közlekedéssel kapcsolatos terveit, illetve a sétálhatóság, a gyalogosbarát megyeszékhely koncepciójának főbb jellemzőit.

Ezt követően interaktív formában megvitathatják a gyaloglás és az autóvezetés előnyeit, hátrányait, valamint a projekttel kapcsolatos ötleteiket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában