Helyi közélet

2018.11.21. 19:31

Megszépült a Kerekerdő

Nyírbátor - A zeneiskola és a Kerekerdő óvoda után további intézményeket is felújít a nyírbátori önkormányzat.

Nyírbátor - A zeneiskola és a Kerekerdő óvoda után további intézményeket is felújít a nyírbátori önkormányzat.

„Ünnep van ma óvodánkban, nagyon kedves ünnep, ezt a napot nagyon várta a sok óvodás gyermek. Kedves nénik, kedves bácsik, nézzenek csak ránk, hogy az örömtől hogy ragyog most a szemünk és szánk” – zengték a Nyírbátori Meseház Óvoda jelentős és látványos felújításon átesett Kerekerdő tagóvodájának ünneplőbe öltözött óvodásai a közelmúltban rendezett átadáson.

Látványos és modern

– Régi álom vált valóra az önkormányzati intézmény felújításával, bővítésével, az immár 7 csoporttal működő Iskola úti tagóvodánk biztonságosabb, modernebb lett, a gyerekek, a szülők és a dolgozók legnagyobb örömére – fogalmazott Veres Jánosné intézményvezető. Hozzátette: mindannyian izgatottan várták már a kivitelezési munkálatok végét; a jól felszerelt tornaszobát, a sószobát és a szintén egészségmegőrzést szolgáló kibővített udvart örömmel vették birtokba a gyerekek.

– Több mint 180 millió forint összértékű fejlesztésen vagyunk túl, a beruházás 27,5 millió forint pályázati támogatást kapott, 157,5 milliót a város önkormányzata adott, saját forrásból. 1500 négyzetméterrel bővült az óvodaudvar, több lehetőséget nyújtva a kicsik mozgásigényének kielégítésére – számszerűsítette a tényeket Sipos Gábor projektmenedzser.

Ezzel nincs vége

– A városvezetés számára rendkívül fontos, hogy olyan körülményeket alakítson ki az élet minden területén, hogy a lakosok biztonságos, 21. századi, kellemes környezetben élhessenek. Különösen igaz ez két társadalmi réteg, az idősek és fiatalok esetében, az aktív korú lakosság egyik legfontosabb feladata, hogy minél több segítséget nyújtson e két generációnak – mondta el ünnepi beszédében Máté Antal, Nyírbátor polgármestere.

Hozzátette: az intézményfejlesztési program keretében az idén két intézményt sikerült felújítania az önkormányzatnak, nemrégiben a zeneiskolát, legutóbb pedig a kibővített és megszépült „Kerekerdőt”, amelynek udvarán gyepszőnyeget és sok-sok játékot helyeztek el. Az elkövetkezendő 1 év további fejlesztéseket tartogat: felújítják a helyi bölcsődét, az Ifjúsági Kuckót, a régi gimnáziumi épületet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában