Helyi közélet

2018.11.13. 13:05

Passiójáték nagypénteken

Máriapócs - Nagy vállalkozásba kezdett Máriapócson a helybeliek egy lelkes csapata.

Máriapócs - Nagy vállalkozásba kezdett Máriapócson a helybeliek egy lelkes csapata.

Mostanában többen megállnak Máriapócson a kegytemplom előtti téren, érdeklődve nézik az ott folyó eseményeket, próbákat.

Egy lelkes csapat ugyanis nagy vállalkozásba kezdett: 42 szereplőt és megannyi segítőt kívánó embert próbáló feladatra vállalkoztak.

A hagyományos december 24-ei betlehemes pásztorjáték mellett Tamás László önkormányzati képviselő és Grunda Dávid atya vezetésével különleges passió előadására készülnek.

Az országban másodikként

Mint azt Tamás László főrendező elmondta, az országban másodikként próbálkoznak meg ezzel, ennek érdekében sok információt, tapasztalatot gyűjtöttek össze.

Igen körültekintően osztották ki a szerepeket, hiszen hangulatában, drámaiságában komoly felkészülést igényel a passiójáték. Januárig elkészülnek a jelmezek is, az előadáshoz szükséges anyagok és eszközök beszerzésében pedig az egyházközség és egyéb felajánlások is segítenek. A próbák igazi közösség- és csapatépítő órák. Ahogyan Grunda Dávid atya fogalmazott: „Együtt pizzázunk, beszélgetünk, a virtuális hálón különböző megosztások és imádság is van a munka mellett.”

A közösség összekovácsolódott, átéltek megható, megrázó élményeket, s olyan érzéseket fedeztek fel a próbasorozat folyamán, amelyekre nem is gondoltak. Az ősbemutató nagypénteken, 2019. április 19-én délután, a sírba tételi vecsernye előtt lesz a bazilika előtti téren.

- Palóczy Tímea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában