Helyi közélet

2018.11.14. 12:24

Városi ünnepség és kitüntetés átadása a szociális munka napján

Kisvárda - „Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat boldoggá!”

Kisvárda - „Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat boldoggá!”

A Város Önkormányzata által alapított egyik szakmai kitüntetést, az Angyalossy Pálné díjat, a szociális munka napján adják át. Kisvárda Önkormányzata és a Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat november 13–án, kedden délután két órától, városi ünnepséget tartott a Művészetek Háza színháztermében a szociális munka napja alkalmából.

A megjelenteket Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere köszöntötte. –„ Ha boldogok akartok lenni, tegyetek másokat boldoggá! ” – ezzel az idézettel kezdte ünnepi köszöntőjét Leleszi Tibor, majd így folytatta: Ez a mondat tömören ma is összefoglalja, mi is a lényege ennek a néha cseppet sem könnyű, de nagyon önzetlen és sok örömet adó hivatásnak. A szociális ágazatban dolgozók munkája „szeretetszolgálat”, amelynek középpontjában a segítségre szoruló, szeretetre vágyó ember áll. Köszönöm mindazoknak a munkáját városunkban, akik nemcsak a jóságukról, szeretetükről tesznek tanúbizonyságot nap mint nap, hanem arról is, hogy hivatásszerűen is lehet odaadóan, mindenki iránt szeretettel és jósággal fordulva segítséget nyújtani azoknak, akik nálunk nehezebb helyzetben vannak. A szociális területen dolgozók a bajra nem pirulákat adnak, hanem testi és lelki segítséget nyújtanak minden rászorulónak – és teszik ezt felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal. – mondta beszédének befejezéseként a város polgármestere.

Ezt követően adták át az Angyalossy Pálné városi kitüntetést Maximovits Ibolyának a Megoldás Közhasznú Egyesület elnök asszonyának. Ez a díj azoknak a magánszemélyeknek adományozható, akik Kisvárdán huzamosabb időn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytattak és teljesítményt értek el a szociális munka területén. A városi elismerést követően a szociális szolgálatok szakmai dicséretének átadása volt. A szociális szolgálatok 18 munkatársukat részesítettek szakmai dicséretben.

Szakmai előadások

Szakmai előadásokat tartottak, „A duális képzés bevezetése” címmel – Dr. Szoboszlai Katalin, a Debreceni Egyetem, Egészségügyi Kar, Szociális és Társadalomtudományi Intézet, Szociális Munka Tanszék tanszékvezetője, főiskolai docens; – „Segíthetek, tehát vagyok. A segítségnyújtás motivációs háttere” címmel – Nagyné Forgács Ildikó, Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat tanácsadója; és a – „Stressz és kiégés a szociális területen” címmel – Dr. Molnár Ákos, mentálhigiénikus, supervisor, gyógyszerész.

A városi ünnepségen közreműködött a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola formációs csapata.

Munkáltatói, szakmai dicséretek

A Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat munkáltatói dicséretét: Fülep Sándorné, Illésné Horváth Éva, Olajosné Gergely Zsuzsanna, Barati Sándorné, Polyák Attiláné, Nagyné Forgács Ildikó, Kernács István Mihályné, Tótik Imre kapta.

A Megoldás Közhasznú Egyesület munkáltatói dicséretét: Kissné Uzonyi Gyöngyi, Máté Istvánné, Nagy Zoltánné, Rubóczki Mihály, Táboriné Harsányi Beáta, Nagy Istvánné kapta.

A Kisvárdai Református Egyházközség Házi Segítségnyújtó Szolgálat munkáltatói dicséretét: Szilágyi Árpádné és Rubóczki– Kerekes Mária kapta.

A Kisvárdai Görög katolikus Egyházközség Szent György Házi Segítségnyújtó Szolgálat munkáltatói dicséretét: Balkó Gyöngyvér és Béres János kapta.

 

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában