Helyi közélet

2018.12.17. 16:26

Adventváró: a játék került a középpontba

Nyíregyháza - Az idén 10. születésnapját ünneplő Nyír-Diabet Egyesület a napokban tartotta adventváró délutánját.

Nyíregyháza - Az idén 10. születésnapját ünneplő Nyír-Diabet Egyesület a napokban tartotta adventváró délutánját.

A rendezvényeink célja a cukorbetegséggel kapcsolatos információk átadása mellett a közösségépítés, hiszen ez a betegség nagyon megterheli a családok hétköznapjait, fontos, hogy érezzék, nincsenek egyedül – mondta Balogh Zsuzsa, az egyesület elnöke.

A délutánt a Burattino Bábszínház előadása nyitotta meg, majd a színpadot a kamaszok uralták, ahol a Labor Café vezetőjével, Fekete Évával közösen játszottak és a szabadulószobában is kipróbálhatták magukat. A családok a pedagógiai szakszolgálat pszichológusainak köszönhetően egymásra találtak, érezni lehetett a versenydrukkot is, hogy kinek lesz magasabb a felépített tornya. A szülőkben megerősödött az a tudat, hogy a játék nagyon hasznos a család életében. A kicsik többek közt karácsonyi manót, ajtódíszt, papírmikulást csináltak, a szülők pedig a nem várt kamaszkorhoz is kaptak útmutatást.

– Jövőre folytatjuk a megkezdett utat, a farsangi délután, főzőklub, kamasztábor, adventi délután mellett vannak újabb terveink – tette hozzá az elnök.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában