Helyi közélet

2018.12.04. 12:14

Ajándékcsomag a nyíregyházi nyugdíjasoknak

Nyíregyháza - Több mint 53 millió forint értékben kapnak karácsonyi csomagot a 65 éven felüliek.

Nyíregyháza - Több mint 53 millió forint értékben kapnak karácsonyi csomagot a 65 éven felüliek.

Hat éve minden esztendőben karácsonyi ajándékcsomaggal lepi meg az önkormányzat azokat a 65 éven felülieket, akik bejelentett nyíregyházi lakóhellyel rendelkeznek, saját jogú vagy hozzátartozói nyugellátásban vagy időskorúak járadékában részesülnek.

– Ez korántsem törvényi előírás, egyszerűen hozzátartozik az ünnepi hagyományokhoz. A 2500 forintos ajándékcsomagban (amelyre összesen 21 214-en jogosultak) különböző édességek, finomságok vannak, amelyet az Idősügyi Tanács is zsűrizett. A támogatás összértéke meghaladja az 53 millió forintot – tájékoztatott dr. Kovács Ferenc polgármestere kedden a városházi sajtótájékoztatón.

A Magyar Posta Zrt. december 22-ig kézbesíti a csomagokat. Amennyiben eredménytelen a kézbesítés, a küldeményt személyesen vagy a jogosult meghatalmazottjaként lehet átvenni a polgármesteri hivatal éttermi helyiségében (Kossuth tér 1.) december 20-21-én, valamint 27-28-án, illetve január 2-től 11-ig az ügyfélfogadási időben. Az átvételhez szükség lesz a személyigazolványra, a lakcímkártyára, az esetleges meghatalmazásra és a postai értesítésre.

– Nyíregyháza már kétszer nyerte el az Idősbarát Önkormányzat Díjat, az idén pedig a Családbarát Önkormányzat elismerésre is rászolgáltunk. Aki figyelemmel kíséri a tevékenységünket, jól tudja, hogy a nyugdíjasokról egész évben gondoskodunk, nem csak az év végén törődünk velük. Említhetem az Idősügyi Tanács kezdeményezéseit, a szociális ellátást és a segítségnyújtást, a nyugdíjas egyesületek, a civil szervezetek felkarolását, támogatását. A városnak hatékonyan működik az idősügyi programja. Az önkormányzat a Szociális Gondozási Központ révén számos alapszolgáltatást biztosít. Eredményes a tanyagondnoki szolgálat, a munkatársak a bokortanyákban élő idős embereket segítik napi rendszerességgel. Méltányossági ápolási díjat biztosítunk az idős hozzátartozójukat otthon ápolóknak. Minden tavasszal megrendezzük a Szépkorúak Olimpiáját, részt vehetnek a Mozdulj, Nyíregyháza! programban. A nyíregyházi nyugdíjasok ingyenes fürdőbelépőt és állatparki jegyet vehettek igénybe az idén.

– Az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és rendezvények lebonyolításához 7,5 millió forint támogatást nyújt több mint 100 civil szervezetnek – zárta beszédét dr. Kovács Ferenc polgármester.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában