Helyi közélet

2018.12.15. 12:25

Ajándékcsomagokat gyűjtöttek gyerekeknek

Nyíregyháza - Az elmúlt évben útjára bocsátott jótékonysági akciót az idén újra megszervezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal.

Nyíregyháza - Az elmúlt évben útjára bocsátott jótékonysági akciót az idén újra megszervezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. Román István kormánymegbízott felhívására a kormányhivatal, valamint a járási hivatalok munkatársai idén is több mint 1500 ajándékcsomagot ajánlottak fel a megyében élő nehéz sorsú és beteg gyermekek részére. A csomagokat Román István kormánymegbízott, dr. Polgári András főigazgató, és dr. Gégény Zoltán igazgató adta át jelképesen a megye gyermekeinek pénteken. Az összegyűlt ajándékokat a járási hivatalok munkatársai juttatják el a gyermekotthonokba, kollégiumokba és kórházakba.

– Magyarországon fontos érték a gyermekért érzett felelősség. A karácsony mindenkit arra sarkall, hogy kifejezze a közösségért érzett elkötelezettségét, és a család iránti szeretetét. Azon gyermekeknek, akiknek kevesebb jut a család gondoskodó szeretetéből, fontos, hogy az ajándékokkal kifejezzük, ők is egy közösséghez tartoznak, számíthatnak ránk és számítunk rájuk. Ez nem csak karácsonykor, hanem az egész évben fontos számunkra – mondta el Román István. A kormánymegbízott megköszönte a hivatali munkatársaknak nagylelkű felajánlásaikat, melyek révén több mint 1500 gyermek karácsonyát teszik szebbé és örömtelibbé.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában