Helyi közélet

2018.12.05. 16:10

Érdemeket szerzett a gyermekvédelem terén

Nyíregyháza -  Kovács Lídia Krisztina érdemelte ki az Együtt Egymásért Burger István-díjat.

Nyíregyháza -  Kovács Lídia Krisztina érdemelte ki az Együtt Egymásért Burger István-díjat.

A Szabolcs-Szat­már-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai vezetője, Kovács Lídia Krisztina vehette át a közelmúltban az Együtt Egymásért Burger István-díjat Nyíregyháza polgármesterétől, dr. Kovács Ferenctől. A legutóbbi városi közgyűlés ünnepélyes pillanataiban hosszan méltatták a szakmai vezető érdemeit.

A gyermek érdeke az első

Kovács Lídia Krisztina a gyermekvédelmi szakellátásban eltöltött több mint 30 éve alatt annak szinte minden részterületén dolgozott. Az érettségit követően 1988-tól kezdett el dolgozni a Megyei Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet és Nevelőotthonban ügyviteli munkatársként. Nevelőszülői tanácsadóként folytatta munkáját 1997-ben, később már gyámi, gondozói tanácsadói feladatokat is ellátott. A kihívásokkal teli gyermekvédelmi gyámi hivatással folytatta tovább szakmai életútját 2014-től. Jelenleg 41 gyermekvédelmi gyám szakmai koordinálását látja el. Szakmai munkáját elkötelezetten végző személyiségként, mindig a gyermekek érdekeinek elhivatott képviseletét és védelmét szolgálja.

Empatikus személyiség

Precíz munkavégzés, lelkiismeretesség, az értékek képviseletében kellő határozottság és nagyfokú empátia jellemzi. Emberségével, támogatásával és megbízhatóságával nagymértékben hozzájárul az intézmény hatékony működéséhez, méltán érdemelte ki kollégái és környezete tiszteletét és megbecsülését.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában