Helyi közélet

2018.12.04. 16:28

Három elismerés Nyíregyházának

Nyíregyháza - Egyszerre jöttek az örömteli meglepetések: a megyeszékhely turisztikai eredményei igen imponálóak.

Nyíregyháza - Egyszerre jöttek az örömteli meglepetések: a megyeszékhely turisztikai eredményei igen imponálóak.

Valószínűleg aligha számított rá korábban bárki is Nyíregyházán, hogy a város turizmusban elért eredményei ilyen sikert hoznak, mint amilyet most. Az elmúlt héten a megyeszékhely a szallas.hu közönségszavazata alapján mindjárt három fontos díjat is bezsebelt. A szálláskereső portál az Év Turisztikai Attrakciója kitüntető címmel jutalmazta a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. által üzemeltetett Aquarius Élményfürdőt, az Év Szállása Különdíjat adományozott a Pangea Hotelnek, valamint az Év Szállása 2018 Népszerűségi-díj dobogójának a legtetejére emelte a nyíregyházi Deluxe Apartmant. A rendkívüli eredményről tegnap számoltak be hivatalosan sajtótájékoztató keretében.

Elsőként dr. Kovács Ferenc polgármester értékelte és méltatta a nem mindennapi sikert, leszögezve, hogy mindez visszaigazolása lett a 2010-ben megkezdett munkának. – Mára bizonyítást nyert, hogy nem tévedtünk, amikor megláttuk a jó lehetőségeket a helyi turizmusban – fogalmazott a városvezető. Nem mulasztotta el emlékeztetni a jelenlévőket, hogy a Sóstói Múzeumfalu és a kulturális turizmus is sokat beletett a mostani eredményekbe.

– Örülünk, hogy a maximális 10 pontból, 9,8-et elhoztunk és a döntnökök szerint is szinte berobbantunk a Pangea egyediségével a szállodai köztudatba. Ugyanakkor ismét Európa legjobb állatkertje lettünk, és 530 ezer fölé emelkedett a látogatószámunk. Nem is tudom, hova tovább? – tette fel a költői kérdést Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

Azt se mulasztotta el leszögezni – amivel dr. Podlovics Roland, a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója, és Csűri Péter István, a Deluxe Apartman tulajdonosa is egyetértett – , hogy a sóstói turizmust egységben kell kezelni, és a siker csak a társintézményekkel közösen lett elérhető.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában