Helyi közélet

2018.12.13. 16:05

Megszépültek a szalkai tankerület iskolái

Mátészalka - A megyei közgyűlés elnöke szerint a beruházás az iskolák tekintélyét is növelte.

Mátészalka - A megyei közgyűlés elnöke szerint a beruházás az iskolák tekintélyét is növelte.

Kiemelt záróünnepséget tartottak szerdán, ugyanis a Mátészalkai Tankerületi Központ 7 iskolájában történt számottevő infrastrukturális felújítás. Ezeket a megvalósult beruházásokat mutatták be, illetve adták át hivatalosan az iskolák tanulóinak, akik a projektnek köszönhetően modernebb környezetben tölthetik el az előttük álló diákéveket.

Új eszközöket is vettek

Érintette a beruházás a Fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola Penyigei Tagintézményét, a Szatmárcsekei Kölcsey Ferenc Általános Iskolát és Alapfokú Művészeti Iskolát, a Szamosszegi Általános Iskolát, a rozsályi Maróthy János Általános Iskolát, a kántorjánosi Móra Ferenc Általános Iskolát, a Vajai Molnár Mátyás és a Jármi-Paposi-Őr Általános Iskola Őri Bibó István Tagintézményét. Pesti Béla László tankerületi igazgató köszöntőjében részletesen felsorolta, mi mindent sikerült megvalósítani az elnyert több mint 720 millió forintból. Többek között megújultak a belső terek, felújítottak meglévő sportpályákat, játszótereket, udvarokat, és voltak olyan esetek is, amikor külső épület rekonstrukciójára, vagy éppen energetikai korszerűsítésre nyújtottak be igényt. Valamennyi beruházás új eszközök beszerzésével egészült ki.

A rendezvényen részt vett Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, aki köszöntőjében a konkrét projekten túlmutatóan arra világított rá, hogy az oktatás tartalmi és infrastrukturális megújításában nyer értelmet az oktatási intézmények állami fenntartásba vétele. – Íme a bizonyíték, hogy az állam jó és gondoskodó gazda, és örömteli, hogy az elmúlt időszakban sok, a mostanihoz hasonló beruházásoknak örülhettünk. Megújult a tankerületi intézményeink egytizede, a tartalmi és a formai megújulás egyformán megnövelte az iskoláink tekintélyét, merthogy minden értelemben a 21. századnak megfelelő iskolák várják a gyerekeket és a családokat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában