Helyi közélet

2018.12.14. 10:39

Olimpiai délután vendégekkel Tiszavasváriban

Tiszavasvári - Olimpiai délutánt rendez a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület december 15-én 16 órától, a helyi Találkozások Házában.

Tiszavasvári - Olimpiai délutánt rendez a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület december 15-én 16 órától, a helyi Találkozások Házában.

Szőke Zoltán polgármester mond köszöntőt, majd bemutatják a meghívott olimpikonokat és vendégeket, akik a rendezvény előtt megtekintik a sportmúzeumot is.

A házigazda Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesületet Gazdag József elnök mutatja be, majd az olimpiai eszméről szól Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára. A rendezvény résztvevői előadásokat is hallhatnak. Dr. Vajda Ildikó, a Nyíregyházi Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Tanszék igazgatója, a Magyar Sporttudományi Társaság tagja Kettős karrier a sportban címmel mondja el gondolatait, míg Tompa Andor, a Tatai edzőtábor nyugalmazott igazgatója a sportlétesítmények és az élsport kapcsolatáról tart előadást.

Joe Redela „kajakkirály” emlékét Benyusz Marcell történész idézi fel. Akrobatikus műsort ad elő a Wehovszky girls együttes, majd Orendi Mihály, a MOB alelnöke számol be a Téli Olimpia magyar eredményeiről. A díszvendégek az aranyérmes csapat tagjai lesznek. A záró gondolatokat dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő mondja el.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában