Helyi közélet

2018.12.28. 08:55

Pezsegni fog az élet az év utolsó éjszakáján

Nyíregyháza - Van, aki „tollasbálban”, mások zenés rendezvényeken búcsúztatják az óévet.

Nyíregyháza - Van, aki „tollasbálban”, mások zenés rendezvényeken búcsúztatják az óévet.

Megyeszerte gazdag a felhozatal, ami a szilveszteri kikapcsolódást illeti. A belépők néhol csak pár ezer forintba kerülnek fejenként, a rangosabb rendezvényeken azonban akár 20-25 ezer forintot is elkérnek a résztvevőktől.

A vendéglátóhelyek szilveszteri csomagajánlataiban az idén is kiemelt szerepet kap a különlegességeket felvonultató ételsor, de a szórakoztató programokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók. Megyénk számos pontján, így Nyíregyházán, Nyírbátorban, Mátészalkán és Rakamazon is pezsegni fog az élet az év utolsó éjszakáján.

Az előrelátó táncolni, szórakozni, bulizni vágyók már hetekkel ezelőtt eldöntötték, hol és hogyan kívánnak majd boldog új évet a barátaiknak, szeretteiknek, ám bőven akadnak olyanok is, akik az utolsó pillanatban szeretnének bejelentkezni egy-egy meghirdetett szilveszteri rendezvényre. Körképünkben annak jártunk utána, milyen kisebb-nagyobb, olcsóbb-drágább programokból válogathatnak a megyénkben élők, amennyiben nem otthon ülve, „tollasbálban” akarják eldurrantani az éjféli pezsgőt.

December közepére már minden jegy elkelt arra az óévbúcsúztató retro party­ra, amelyet első ízben, hagyományteremtő szándékkal rendez meg hétfőn a ­rakamazi önkormányzat a ­városi ­művelődési központban. – Szabadtéri népünnepélynek indult, aztán mégis a „fedett pálya” mellett döntöttünk.

A zenei csemegékről nem zenekar, hanem egy népszerű lemezlovas fog gondoskodni, kiszolgálva minden korosztály igényét, az előkészületekben, illetve a lebonyolításban pedig önkéntesek segítenek. Ezzel is magyarázható, hogy sikerült pénztárcabarát belépődíjat kikalkulálnunk, ami nem utolsó szempont a döntéshozatalban. Rakamaz legnagyobb (műv)házi bulijának ígérkezik a szilveszteri retró parádé! – újságolta Takácsné Bánlaki Anikó, a város alpolgármestere.

Sztárvendéget hívtak

A jó öreg Nyíri Fészekben, Nyíregyházán Balogh Mihály, a Korona Hotelben az Antal lányok alkotta VOX együttes gondoskodik a talpalávalóról, természetesen finom ételekben és italokban sem lesz hiány a hajnalig tartó mulatságon.

Az érpataki Zsindelyes ­Cottage különleges élményeket ígér vendégeinek úgy gasztronómiában, mint szórakozásban: a svédasztalos gálavacsora mellett a Tűz­virág együttes, sztárvendégként Varga Viktor, valamint tűzijátékshow garantálja a kirobbanóan jó hangulatot – árulta el érdeklődésünkre Koszta Beáta, a cég marketingese.

– Ahogyan szinte minden évben, a lányomék az idén szilveszterkor is elsétálnak majd a Kossuth térre, hogy ­zenét hallgassanak, meg­nézzék a tűzijátékot és koccintsanak az új évre. Nekem és a férjemnek azonban ­semmi kedvünk kimozdulni, mentünk mi eleget egész ­évben, így marad a tévézés és a „tollasbál” – mesélte a nyíregyházi Máté Tamásné.

Jól kifőzték a programot

Balázsi Lorettára határon túli élmények várnak, igaz, nem az ország-, mindössze a megyehatárt lépi át. – Kibéreltünk egy apartmant szilveszterre Egerben, ott fogok bulizni a barátaimmal. Vasárnap felfedezzük a várost, belekóstolunk a helyi programokba, másnap közös bográcsozást tervezünk, ha az időjárás megengedi. Aztán jöhet a zene, a buli, a tűzijáték! – mondta a nyíregyházi ifjú hölgy.

Együtt kiált Mátészalka

A Nyírbátori Kulturális Központban négy napon át pezseg majd az élet december utolsó napjaiban, szombaton és vasárnap este ugyanis a Bob herceget mutatja be a Magyar Zenés Színház, hétfőn óévbúcsúztatóra várják az érdeklődőket, január elsején 17 órától pedig újévi koncerttel köszöntik a 2019-es esztendőt ugyanitt.

Mátészalkán sem fognak unatkozni azok, akik a városi szilveszterre szavaznak hétfőn este: a sportcsarnokban műsort ad a Talán Teátrum, rázendít a Menta Project, éjfélkor a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház előtti téren együtt kiáltják majd az együtt mulatozók: „Boldog új esztendőt, Mátészalka!”

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában