Helyi közélet

2018.12.15. 11:57

Tehetséges diákok korszerű közegben

Nyíregyháza - Megújult táncteremben gyakorolhatnak a művészeti szakgimnázium diákjai.

Nyíregyháza - Megújult táncteremben gyakorolhatnak a művészeti szakgimnázium diákjai.

Táncbemutató az új teremben

A Nyíregyházi Tankerületi Központ 36 millió forint uniós támogatást nyert el az iskolai rekonstrukciójára. Lehetővé vált, hogy az intézmény Szabolcs utcai telephelyén található két táncterem belmagasságát megnöveljék, a felújítás során új nyílászárókat építettek a főépület homlokzatába, és diszperziós festést kaptak a belső fal- és gipszkarton felületek.

A termek elavult bútorzatát lecserélték és sporteszközöket szereztek be.

– A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium pályázati forrásból tudott megújulni, ebben segítette a tankerület. Örülünk, hogy a pályázat révén az iskola táncos tagozatának jobb körülményeket tudunk biztosítani, emellett saját forrásból is támogattuk, hogy az épület kívülről is méltó legyen az iskola hírnevéhez – emelte ki az átadón Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató.

Tehetséges diákok

A minőségi oktatás záloga a korszerű környezet, a tan­kerület iskoláiban az idei tanévben végzett kisebb-­nagyobb felújítások ezt segítik.

Dr. Ulrich Attila alpolgármester az intézmény szakmai munkáját méltatta, kiemelte, hogy a művészetis diákok tehetségükkel a város kulturális életét gazdagítják, s sokuk komoly karriert épít fel az itt megszerzett tudásra.

A felújítás során a tetőszerkezetet és az alatta lévő fagerendás födémet is lebontották, helyére új, páraát­eresztő tetőfóliával ellátott, fa tetőszerkezetet készítettek, horganyzott acél, cserepes lemezborítással, üveggyapot hőszigeteléssel. Új eresz- és lefolyócsatornákat helyeztek el, elektromos vezetékeket szereltek a falakba, kicserélték a kapcsolókat, a termek homlokzati nyílászáróit. Korszerű, műanyag ajtókat, ablakokat építettek be, s az akadálymentesítés sem maradt el.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában