Helyi közélet

2019.01.31. 18:04

A megyében is átalakul az ügyészségi nyomozás

Nyíregyháza - Országos szinten átalakul az ügyészségi nyomozás szervezete, február 1-jével létrejönnek a regionális nyomozó ügyészségek.

Nyíregyháza - Országos szinten átalakul az ügyészségi nyomozás szervezete, február 1-jével létrejönnek a regionális nyomozó ügyészségek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészséghez tartozik majd, Nyíregyházán, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nem lesz olyan ügyészi szervezeti egység, amely nyomozást folytatna (ha például a rendőr, tűzoltó, pénzügyi nyomozó követ el bűncselekményt, vagy ellenük követnek el emberölést, hivatalos személy elleni erőszakot).

Az ügyészség az igazságszolgáltatás elleni bűncselekményeket sem nyomozza, ezek az ügyek a rendőrségre tartoznak (pl. hamis vád, hamis tanúzás, hatóság félrevezetése, ügyvédi visszaélés). Az ilyen ügyekben is lehet a megye bármely ügyészségén feljelentést tenni, az ügyészség pedig el fogja bírálni az ilyen feljelentést, szükség estén a nyomozással megbízza a rendőrséget – közölte dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában