Helyi közélet

2019.01.29. 12:34

Fegyveres rablás Máriapócson – Azonnal intézkedett a szabadnapos rendőr

Máriapócs - A fegyveres rablást meghallva azonnal riadóztatta kollégáit a szabadnapos rendőr.

Máriapócs - A fegyveres rablást meghallva azonnal riadóztatta kollégáit a szabadnapos rendőr.

Mélységesen megdöbbentette Máriapócs egész lakosságát – a megyében élő emberekkel együtt – az a fegyveres rablás, amely a közelmúltban történt a város benzinkútján. Mindenkinek az volt az első kérdése, hogy igaz-e, és hogy vajon a szolgálatban lévő kútkezelőnek nem történt-e baja.

Sikeres egyezkedés

Azon a délután Királyházi János kútkezelő volt szolgálatban. Bár látta a tettes kezében a fegyvert, a lélekjelenlétének köszönhetően mégis megpróbált egyezkedni ebben a hihetetlennek tűnő, filmszerű helyzetben. Miután sikeresen le tudta beszélni arról a rablót, hogy ne vigye el magával még a mobiltelefonját is, annak távozása után azonnal értesítette szomszédját, Rácz Elek törzszászlós járőrvezetőt, aki akkor éppen szolgálaton kívül volt, de azonnal intézkedett, s végül a riadóztatott járőrök elfogták a tettest.

A felettes jelenlétében

A máriapócsi önkormányzat elismerését és köszönetét fejezte ki a gyors intézkedésért Rácz Eleknek, és tárgy­jutalomban részesítette a törzszászlóst. Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere és dr. Bodnár Zsuzsanna jegyző az elismerést Rácz Elek felettese, Bári Ottó rendőr százados, őrsparancsok jelenlétében a napokban adta át. Az elismerés átadásakor a település vezetője többek között a következőket mondta: – Büszke vagyok arra, hogy ilyen tettre kész és hivatásukat hűen teljesítő rendőrök élnek és dolgoznak Máriapócson.

- Palóczy Tímea -


[related-post post_id="4101189"]

[related-post post_id="4099330"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában