Helyi közélet

2019.01.10. 12:32

Ha valaki nem vadászatra megy, lőfegyverét csak bizonyos céllal viheti magával

Nyíregyháza, Kemecse - Mint a közelmúltban beszámoltunk róla, Körmenditanyán a szülei ingatlanán egy férfi az engedéllyel tartott vadászfegyverével rálőtt két személyre.

Nyíregyháza, Kemecse - Mint a közelmúltban beszámoltunk róla, Körmenditanyán a szülei ingatlanán egy férfi az engedéllyel tartott vadászfegyverével rálőtt két személyre.

Az esettel kapcsolatban azzal kerestük meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-Főkapitányságot, milyen szabályok vonatkoznak a fegyverek és a lőszerek tartására otthon, illetve vadászaton kívül.

– Vadászaton kívül a vadászati célra engedélyezett lőfegyvert a hatósági engedélybe bejegyzett tárolóhelyen, a tárolás szabályainak betartásával lehet tartani. Biztonsági zárral ellátott, számottevő külső erőhatásnak is ellenálló anyagból készült szekrényben úgy, hogy ahhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá – tájékoztatta lapunkat dr. Fedor Rita r. őrnagy sajtószóvivő.

– Amennyiben valaki nem vadászatra megy, lőfegyverét csak bizonyos céllal viheti magával, például fegyverjavítás vagy eladás esetén, esetleg át akarja adni más arra jogosult személynek. Ilyenkor a fegyver szállítására vonatkozó szabályok betartásával kell eljárnia az illetőnek. A lőfegyvert szállítani csak tokban és ürítve lehet úgy, hogy ahhoz illetéktelen személy ne férhessen hozzá. Kifejezetten önvédelmi céllal vadászati célra engedélyezett lőfegyvert nem vihet magával.

MML


[related-post post_id="4080431"]

[related-post post_id="4079068"]

[related-post post_id="4077616"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában