Helyi közélet

2019.01.08. 11:50

Hasznos tanácsok a fagyos reggelekre

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A téli időszakban rosszabbak a látási viszonyok, később vesszük észre a forgalmi akadályt, ezért javasoljuk, hogy a balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák le autójukról a havat – szükség esetén a tetőről – kéri közleményében a megyei baleset-megelőzési bizottság.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A téli időszakban rosszabbak a látási viszonyok, később vesszük észre a forgalmi akadályt, ezért javasoljuk, hogy a balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák le autójukról a havat – szükség esetén a tetőről – kéri közleményében a megyei baleset-megelőzési bizottság. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha a szabad ég alatt parkol a kocsi, akkor jégkaparó és jégoldó mindig legyen kéznél. Ezeket tartsák maguknál, ne hagyják az autóban, mert hasznukat vehetik, ha nem tudják kinyitni a járművet a nagy hidegben.

Ha fagyos az ablak, akkor mindenhol kaparják le a jeget, ne csak maguk előtt, mert az első kereszteződésnél tapasztalni fogják, hogy semmit nem látnak, ami nem csak balesetveszélyes, de a forgalmat is lassítja. Érdemes elindulás előtt pár percig melegíteni a jármű motorját, így a fűtés hamarabb jön meg, s közben a hátsó szélvédőt is le tudják olvasztani.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában