Helyi közélet

2019.01.17. 11:41

Járőrök az üdülőövezetekben

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a télen ritkábban látogatott hétvégi házakat, üdülőövezeteket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a télen ritkábban látogatott hétvégi házakat, üdülőövezeteket.

A megyében a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök a téli időszakban is folyamatosan és visszatérően ellenőrzik a ritkábban látogatott külterületi, hétvégi házas övezeteket. Legutóbb a rakamazi rendőrőrs munkatársai láttak el a Tisza-parti üdülőövezetben gyalogos- és gépkocsizó járőrszolgálatot a bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása érdekében.

A tulajdonos is nézze meg!

Az illetéktelen behatolók ellen a hétvégi házakon az ajtókat, ablakokat célszerű biztonsági ráccsal ellátni, s az ingatlanba lehetőség szerint szereljenek riasztót, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát, udvari világítást. Ajánlott rendszeresen látogatniuk a külterületi, ideiglenesen lakatlan házaikat, hogy meggyőződjenek azok sértetlenségéről, és célravezető lehet, ha összefognak a szomszédos telkek tulajdonosaival, és felváltva ellenőrzik a területet. Hétvégi házaikban a használaton kívüli időszakban ne tartsanak értékes vagyontárgyakat.

Segítsék a rendőrség munkáját, ha gyanús személyeket látnak, figyeljék meg őket, írják fel a járműveik rendszámát, típusát és színét.

Betörés észlelése esetén a helyszínt hagyják érintetlenül és azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon – foglalta össze a legfontosabb tanácsokat a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában