Helyi közélet

2019.01.22. 19:36

Méltó helyen a Krúdy Gyula-díj

Nyíregyháza - A Váci Mihály Kulturális Központban rendezték meg a magyar kultúra napi ünnepséget kedden.

Nyíregyháza - A Váci Mihály Kulturális Központban rendezték meg a magyar kultúra napi ünnepséget kedden.

Gazdag programsorozattal emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról Nyíregyházán. A keddi, központi rendezvény előtt délelőtt zenetörténeti előadást tartott Tirpák Ferenc zenetanár Erkel és a magyar nemzeti romantika címmel a Váci Mihály Kulturális Központban, a Pál Gyula teremben megnyílt Szatmári Istvánné aranykoszorús babakészítő mester babakiállítása, míg a VMKK emeleti kiállítóterén megnyílt az Alkotó Idősek pályázati tárlata. A színházteremben dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket.

– Az élet kultúra nélkül elképzelhetetlen. Ez a múltunk, a hagyományunk, az identitásunk. Ez határozza meg a jövőnket. Városunk kulturális élete színvonalas, sok értékre, értékes emberre lehetünk méltán büszkék – jelentette ki, majd átadta a Nyíregyháza Város Kulturális Életéért Krúdy Gyula-díjat Puskás Tivadarnak, aki közel húsz esztendeje a Móricz Zsigmond Színház tagja. A méltatásában elhangzott, hogy olyan tapasztalt, sokféle műfajban otthonos színművész, aki számos területen bizonyított már pályafutása során. Rendezőként is nagy sikerrel „mutatta meg magát”. Műgonddal, eredeti leleménnyel állít színpadra szórakoztató előadásokat, meséket, emberi drámákat, megindító történeteket egyaránt. Pályája során nemcsak lelkesedéssel vetette bele magát a különböző, műfaji határokat tágító kísérleti munkába, de szívesen foglalkozott a fiatal nemzedék felkészítésével, tanításával is. Közösségépítő erejével méltán érdemelte ki munkatársai szeretetét és elismerését. Alakításaival, szakmai tudásával nem csak lenyűgözi, de elnyerte, és folyamatosan birtokolja a nyíregyházi színházkedvelő közönség elismerését és rajongását.

Színészi, rendezői tevékenysége során úgy alkot és teremt kulturális értéket, amely példaként szolgálhat a szakma fiataljainak. Egész személyiségével kitartásra és elszántságra tanít, példát mutat alkotói alázatból, szerénységből, és művészi elhivatottságból.

A Szabolcs Néptáncegyüttes Jókedvvel, bőséggel produkcióját a Szikes Zenekar kísérte. Illő módon emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában