Helyi közélet

2019.01.08. 07:48

Nábrádon még tart a téli szünet

Nábrád - Fűtésproblémák miatt rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Bornemisza Géza Általános Iskolában.

Nábrád - Fűtésproblémák miatt rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a Bornemisza Géza Általános Iskolában.

A szülők és a pedagógusok megértették és elfogadták, a nábrádi diákok pedig kifejezetten örültek annak, hogy év elején „meghosszabbítják” a téli pihenőjüket. A rendkívüli tanítási szünet hátterében az áll, hogy a felújítás alatt lévő Bornemisza Géza Általános Iskolában még nem működik megfelelően a fűtési rendszer – tudta meg lapunk.

Nem tudták felfűteni

– Az intézményfelújítási munkálatok ideje alatt nem kis erőfeszítésbe került megoldani, hogy más helyszínen tartsák meg a tanórákat a pedagógusok, főleg annak tükrében, hogy a helyi óvodát is most hozzuk rendbe, pályázati forintokból. A tanulókat átköltöztettük egy másik épületbe, ám az erőteljes lehűlés miatt ezeket a helyiségeket nem lehetett megfelelően felfűteni, így a téli szünet „meghosszabbítása” mellett döntöttek az illetékesek – mondta el érdeklődésünkre Dán Csabáné, a község polgármestere.

A településvezető hozzátette: a gázbekötéssel akadtak gondok, korábban ugyanis több intézményben is „elzárta a csapot” a szolgáltató, az ünnepek alatt pedig megtorpantak a munkálatok. Az iskola értesítette a rendkívüli tanítási szünetről a szülőket, felajánlotta, hogy ügyeletet szervez a diákoknak, de erre nem volt igény. A jövő héten várhatóan már helyreáll a rend, és minden visszatér a régi kerékvágásba.

– Miután kiderült, hogy nem lehet megfelelően felfűteni azokat a tantermeket, ahol a gyerekek eddig voltak, megfelelő komfort nélkül pedig nem lehet tanulni, illetve tanítani, nem beszélve az egészségügyi kockázatokról, bölcsebbnek láttuk „elnapolni” az új évi iskolakezdést. Mivel az előírt tanítási napoknak meg kell lenniük, az elmaradt órákat szombatonként fogják pótolni a hamarosan megújuló a Bornemisza Géza Általános Iskolában – tájékoztatott Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában