Helyi közélet

2019.01.25. 09:01

Nem engedték be őket fiuk tárgyalásra, a közeli borozóban pedig késelésig fajult az encsencsi házastársak vitája

Encsencs - Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy encsencsi férfi ellen, aki mellkason akarta szúrni a feleségét, majd miután ezért letartóztatták, a börtönből hónapokon át telefonon fenyegette az asszonyt.

Encsencs - Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy encsencsi férfi ellen, aki mellkason akarta szúrni a feleségét, majd miután ezért letartóztatták, a börtönből hónapokon át telefonon fenyegette az asszonyt.

A vádirat lényege szerint a férfi és feleségének házassága megromlott, köztük rendszeresek voltak a veszekedések, éppen ezért pár hónappal korábban az asszony el is költözött a rokonaihoz. 2018. február 13-án a vádlott és felesége a Nyírbátori Járásbíróságra mentek, ahol az egyik fiuk büntetőügyét tárgyalták. Mivel a biztonsági őrök nem engedték be őket a bíróság épületébe, ezért a rokonsággal a szemközti borozóba tértek be, ahol a vádlott két sört elfogyasztott, majd szidalmazni kezdte a feleségét. Ennek során megöléssel fenyegette, sőt a 9 cm pengehosszúságú zsebkését is elővette.

A rokonok felszólítására a vádlott elhagyta a borozót, majd az utcán folytatta a fenyegetőzést. Ahogy a felesége kilépett a borozóból, a vádlott fenéken rúgta. Ezzel még nem volt vége az eseményeknek, mert a vádlott ismét elővette a kését, megközelítette a rokonai között álló asszonyt, majd közepes erővel a mellkasán, a szívére irányítva a kést, próbálta megszúrni. A szúrás a nő karját érte, mert elfordult a kés elől.

A sértett sebe 8 napon belül gyógyult, azonban az ügyészség szerint a vádlott szándéka életveszélyes sérülés okozására irányult, éppen ezért a rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki azóta is letartóztatásban várja az eljárás végét.

A letartóztatás azonban nem akadályozta meg a vádlottat abban, hogy a feleségét tovább fenyegesse, ugyanis a börtönből 2018 júniusáig szinte naponta felhívta telefonon a sértettet, akit többször megöléssel fenyegetett. Az asszony nem bírta tovább ezt az állapotot, ezért feljelentést tett a hatóságnál zaklatás miatt, és egyúttal kérte a férje megbüntetését. A zaklatás elkövetője ugyanis csak akkor büntethető, ha a sértett ezt kifejezetten kéri, a törvény nyelvén szólva: magánindítványt terjeszt elő.

A Nyírbátori Járási Ügyészség időközben már vádat is emelt a még mindig letartóztatásban lévő férfi ellen zaklatás bűntette miatt.

Mindkét vádiratban azt indítványozta az ügyészség, hogy börtönbüntetést szabjon ki a bíróság a vádlottal szemben. Bár a vádlott büntetlen előéletű, azonban figyelemmel arra, hogy a börtönből is zaklatta folyamatosan a sértettet, fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon erőszakos cselekményt követne le a felesége sérelmére, ezért az ügyészség azt indítványozta, hogy a törvényszék tartsa fenn a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetéséig.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában