Helyi közélet

2019.01.29. 16:40

Tilos a morotva jegére lépni

Rakamaz - Még a part közelében se próbálkozzon senki sem a csúszkálással.

Rakamaz - Még a part közelében se próbálkozzon senki sem a csúszkálással.

A halak megóvása és a természetvédelem érdekében lékek vágására és fényfolyosók kialakítására készültek szombaton a rakamazi Cormorán Sporthorgász és Természetvédelmi Egyesület tagjai a befagyott Nagy-Morotván.

Változó a vastagsága

– Mikor kivágtuk az első lékből a jeget, természetesen ellenőriztük a vastagságát. Megállapítottuk, hogy sem a jég vastagsága, sem a minősége nem teszi lehetővé, hogy azon emberek tartózkodjanak – tájékoztatta szerkesztőségünket Biri Imre, az egyesület alelnöke. – Két réteget lehetett elkülöníteni a jég keresztmetszetén: volt egy 5 centiméteres jégréteg, míg a másik 5 centiméteres vastagság jégkásából állt. A fényképen is jól látszik, hogy az ott lévők súlya alatt megsüllyedt a jég, s ezért elöntötte a holtág vize azt a területet. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Nagy-Morotva jegén ezekben a napokban tilos és veszélyes tartózkodni. Mivel a jég vastagsága nagyon változó és a nád közelében különösen veszélyes, kérünk mindenkit, hogy még a part közelében se merészkedjen a jégre – tette hozzá Biri Imre.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában