Helyi közélet

2019.01.10. 09:44

Új eszközökre mindig szükség van

Nyíregyháza - Új orvostechnikai eszközökkel kívánt boldog új évet a traumatológiai osztálynak az adományozó cég.

Nyíregyháza - Új orvostechnikai eszközökkel kívánt boldog új évet a traumatológiai osztálynak az adományozó cég.

– Az artroszkópia az ízületi tükrözésre alkalmas eljárás, amely során felismerhető az elváltozás és egyidejűleg kezelhető is. A műtét előnye, hogy úgynevezett minimálisan invazív, tehát nem kell mélyen feltárni a beteg területet, csupán 1-2 centimétert vágni, a 10-20 évvel ezelőtti operációkhoz képest lényegesen lerövidül a műtéti idő, és a felépülés sem húzódik el. Az eljárással sokat nyer a beteg, ugyanis az ízületet védő struktúrák, szalagok, tokok, izmok sem sérülhetnek meg.

Gazdagodott az eszközpark

– A Jósa András Oktatókórházban évente 300-350 ilyen beavatkozást végzünk, elsősorban térd-, boka- és vállízületi, valamint poszttraumás rekonstrukciós műtéteket. A módszernek köszönhetően sokkal gyorsabb a rehabilitáció, nem tart soká a mozgás korlátozottsága, a beteg hamarabb visszatérhet korábbi életviteléhez, nem esik ki hosszú időre a munkából – mondta el dr. Sztányi István, a kórház traumatológiai osztályának vezetője, aki megköszönte a Hübner újévi adományát, ugyanis ebben az évben sem érkezett üres kézzel a cég a kórházba.

A német vállalkozás tavaly a sürgősségi osztályra, az idén a traumatológiára gondolt, és mintegy két és fél millió forint értékben gazdagította az osztály műszerparkját. Az új eszközöket hivatalosan, – a kórházvezetés jelenlétében – szerdán adták át.

Kapcsolat és hagyomány

Ingo Heerdt ügyvezető igazgató foglalta össze, miért tartja fontosnak a német, családi tulajdonban lévő, Magyarországon már több mint 20 éves múlttal rendelkező, valamint több mint 700 munkavállalót foglalkoztató multicég a társadalmi szerepvállalást.

– Elkötelezettek vagyunk és támogatjuk azt a régiót, azt a várost, ahol dolgozóink élnek. – tette hozzá a cégvezető.

– Úgy érezzük, hogy „ egy csapat vagyunk a városban, és együtt kell előrehaladnunk”. Osztályainkon mindent megteszünk, hogy korszerű körülmények között gyógyuljanak a betegeink, a jószívű adakozások a kórházi alapítvány működését is ­támogatják, amely arra figyel, hogy a kötelezőn túl mi az, amivel jobbíthatjuk az ­ellátást – mondott köszönetet dr. Adorján Gusztáv főigaz­gató.

Az elmúlt évben a megyei intézményben 22 millió forintnyi felajánlás landolt, amelyek nagy része eszközadomány volt. A jótékony célú támogatásokat az utolsó fillérig felhasználták – hangzott el a tájékoztatón.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában