Helyi közélet

2019.02.01. 14:44

360 fokos videó: Itt igazi élmény lesz a tanulás

Nyíregyháza - MTMI, vagyis Matematikai, Természettudományos, Műszaki, Informatikai Élményközpont nyílt Nyíregyházán. A létesítmény közel 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból jöhetett létre.

Nyíregyháza - MTMI, vagyis Matematikai, Természettudományos, Műszaki, Informatikai Élményközpont nyílt Nyíregyházán. A létesítmény közel 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból jöhetett létre.

Felszereltek egy biológia és egy kémia labort, egy matematika és egy műszaki-fizika termet, illetve egy technikai, fizikai kísérletekre alkalmas műhelyt. A közeljövőben húsz általános és középiskolából több mint 8200 gyerek vehet majd részt a központ foglalkozásain.

– A hosszú távú célunk, hogy a diákokat a természettudományos, műszaki és matematikai ismereteket igénylő pályák felé orientáljuk, hiszen ezeket a szakokat a felsőoktatási intézményekben nagyon kevesen választják – mondta el Dr. János István főiskolai docens, a nyíregyházi MTMI Élményközpont szakmai vezetője. – Közelebb kell hoznunk a diákokat ezekhez az ismeretekhez, hogy ne akadályként, hanem kihívásként és megszerezhető tudásanyagént tekintsenek rájuk.

A Nyíregyházi Főiskola a Tanulási Kompetenciák, az Oktatás és a Szakképzés Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány, Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzatával, valamint a Nyíregyházi Egyetemmel partnerségben valósította meg a projektet. Az élményközpont az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, az Európai Unió, az Európai Szociális Alap támogatásával jöhetett létre.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában