Helyi közélet

2019.02.25. 08:13

Busz lángolt Beszterecen - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 24-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 24-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

A korom izzott egy lakóház kéményében Fábiánházán vasárnap délután. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzó részeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Megdőlt egy 15 méter magas fenyőfa és a szomszédos lakóépületet veszélyeztette Nyíregyházán a Kezdő utcában vasárnap. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelemében égett egy téglaépítésű melléképület Tarpán vasárnap, amelyben ágyakat, ágyneműket és asztalokat tároltak. A fehérgyarmati hivatásos és tarpai önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik három vízsugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap több szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a tűzoltók. Ramocsaháza és Laskod között öt hektáron, Kékcsén nyolcszáz négyzetméteren, Dombrádon tíz hektáron, Tiszaeszláron ötszáz négyzetméteren száraz fű égett. A beavatkozók egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy menetrend szerint közlekedő autóbusz hátsó kereke vasárnap este Beszterecen. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt az buszvezető kettő porral oltó tűzoltó készülékkel a lánggal való égést megszüntette, így a tűz az utastérre nem terjedt át. A tűzoltók áramtalanították a járművet és egy gyorssugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában