Helyi közélet

2019.02.23. 11:30

Elődje szobrához is ellátogat a bíboros

Máriapócs, Pócspetri - A pócspetri ünnepség előtt Máriapócsra is ellátogat dr. Erdő Péter érsek.

Máriapócs, Pócspetri - A pócspetri ünnepség előtt Máriapócsra is ellátogat dr. Erdő Péter érsek.

Mint lapunkban már beszámoltunk róla, a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából ünnepséget rendez február 25-én Pócspetriben a település önkormányzata és egyházközsége. A kis település azért rendezi meg a maga emlékező ünnepségét évek óta, mert a saját bőrén érezte, milyen egy diktatúrában kiszolgáltatottnak lenni.

Szentmise a templomban

Az ünnepségen részt vesz dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, aki 16 órától szentmisét mutat be a helyi római katolikus templomban, majd megkoszorúzza Asztalos János plébános emléktábláját a templom bejáratánál.

Ezt követően részt vesz a helyi KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskolában a megemlékező ünnepségen, ahol ünnepi beszédet tart prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Köszöntőt mond: Tamás György, Pócspetri polgármestere, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Ez a különleges alkalom része annak a 2018-as emléknapnak, amikor a tragikus pócspetri események hetvenedik évfordulójára és az ártatlanul meghurcolt helybeliekre emlékeztek az utódok.

Ima az áldozatokért

Ehhez kapcsolódott az elmúlt év őszén az a szintén nagy esemény, amikor megáldották a Pócspetri filiájaként szereplő máriapócsi római katolikus templom előtti téren elhelyezett Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek szobrát. Éppen ezért a pócspetri ünnepség előtt Erdő Péter bíboros délután 3 órakor Máriapócsra látogat, ott megkoszorúzza a Mindszenty bíborost ábrázoló alkotást, majd imádkozik a kommunizmus áldozataiért a kegytemplomban.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában