Helyi közélet

2019.02.05. 14:06

Félmillió forintos Seat-felajánlás

Nyíregyháza - A kórházi alapítványnál eszközbeszerzésre fordítják az ötszázezer forintot.

Nyíregyháza - A kórházi alapítványnál eszközbeszerzésre fordítják az ötszázezer forintot.

Ott, ahol sok slusszkulcs talál gazdára nap mint nap, ezúttal slusszpoénnal szolgáltak. Csősz Ferenc, a Platán Kft. ügyvezető igazgatója a hatásos felvezetés után kijelentette: ötszázezer forinttal támogatják a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítványt. Nem újkeletű a karitatív tevékenységük, csupán folytatják a bevált hagyományt.

– Tradicionálisan jó a kapcsolatunk a kórházakkal, a hétköznapi munkánkban is együttműködünk. Tavaly elhatároztuk, hogy minden egyes Seat-tesztvezetés után ezer forintot összegyűjtünk, azt követően pedig a Seat Magyarország megduplázta az összeget, így alakult ki a félmillió forint, amit ezennel jelképesen átnyújtunk a megfelelő személyeknek – mondta Csősz Ferenc.

– Amikor a hazai viszonylatban is egyre népszerűbb modell központjában értesültünk a kezdeményezésről, azonnal a nemes ügy mellé álltunk. Egy percig sem gondolkoztunk, hiszen tudjuk, hogy nagyon hasznos célra fordítják a felajánlást – fogalmazott Papp Zoltán, a Seat márkaigazgatója.

– Örömteli, amikor cégek, civil szervezetek, magánszemélyek adományoznak. A mostani összeget kis értékű, de annál hasznosabb eszközök beszerzésére fordítja az alapítvány. Mi annyit tudunk tenni, hogy meggyógyítjuk a betegeket, akik utána visszatérhetnek a termelésbe, dolgozhatnak, tehát visszaforgatjuk az energiájukat – fogalmazott dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

– Közel tíz éves az alapítványunk, és elsősorban a kórházi konglomerátum támogatása a cél. Ha az adományozó helyi, akkor a Jósa András Oktatókórház fejlesztésére fordítjuk az összeget, amit ezúton is köszönünk – mondta dr. Francz Monika, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Csősz Ferenc és Papp Zoltán megerősítette, hogy a jövőben is gálánsak lesznek, és lehetőségeikhez mérten hozzájárulnak a kórházi alapítvány működéséhez.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában