Helyi közélet

2019.02.13. 10:24

Fesztiválokban gazdag esztendő elé nézünk

Nyíregyháza - Jóváhagyták a nagyrendezvények támogatását, összesen 43,5 millió forintos a keret.

Nyíregyháza - Jóváhagyták a nagyrendezvények támogatását, összesen 43,5 millió forintos a keret.

Ha fesztiváli hangulat nem is uralkodott az esztendő első városi közgyűlésén, a fesztiválok is fókuszba kerültek a nagyrendezvények „fedőnév” alatt. A megyeszékhely költségvetésében az idegenforgalmi szempontból is jelentős programok színvonalas kivitelezésére 43,5 millió forintos keretet különítettek el, amelyből 2 millió forint a céltartalék. Az idei esztendő újdonsága ebben a miliőben a szombaton esedékes 2. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és 18. Nemzetközi Böllérverseny, amelyet 6,5 millió forinttal támogat a város.

– A Sóstói Múzeumfalu ideális helyszín: a több mint 10 hektáros területen vetélkednek majd a csapatok. Felkészültünk a kedvezőtlen időjárásra is, fedett helyek is várják az érdeklődők sokaságát. Ingyenes buszjáratok indulnak a vasútállomástól, átlagban 20 percenként. A különjáratos autóbuszok külső kijelzésen ez lesz olvasható: Disznótoros fesztivál – említette dr. Ulrich Attila alpolgármester. – A tavaly először megrendezett Nyírségi Disznótoros Fesztivál a sikere és a gasztronómiát kedvelő, a népi hagyományok tiszteletét ápoló nagy számú érdeklődő közönség visszajelzése alapján került be a nagyrendezvények sorába.

Ismét lesz néptáncfesztivál

A Hello Nyíregyháza programsorozatot április végén már nyolcadszor bonyolítják le. Erre a napra tervezik a központi ballagást is. A 26-i rendezvényt 6 millió forinttal támogatják.

Május 17–18-án lesznek a Városnapok, melynek az idén kiemelt vendége lesz Ivano-Frankivszk a 15 éves partnervárosi jubileum apropóján. A támogatás mértéke 4 millió forint. Feleannyi összeggel, de lelkesen segítik a május 26-i gyermeknap sikerét is. A Nemzetközi Néptáncfesztivál az idén augusztus 15–21-ig tart, a tervek szerint érkeznek táncosok Bulgáriából, Szerbiából, Thaiföldről, Indiából, Mexikóból, Brazíliából és Oroszországból is. A város 7 millió forinttal járul hozzá a nagyrendezvényhez.

Szeptember 21–22-én esedékes a Tirpák Fesztivál, a gasztronómiai programsorozatot 8 millió forinttal dotálja az önkormányzat. Az évbúcsúztató rendezvényekre úgyszintén 8 millió forintot különítettek el. Bíznak benne, hogy olyan élménnyel gazdagodnak az ezeken résztvevők, ami minden pénzt megér.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában